ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΡΕΤΡΟ: ΒΕΡΟΙΑ-ΑΕΠ 1-4 Τα καλύτερα στιγμιότυπα και οι δηλώσεις (video)

Το βαρύ 1-4 σε βάρος της Βέροιας, δεν ξάφνιασε μόνο τους οπαδούς της. Μαζί με το τσουχτερό κρύο ήρθαν και μαύρα σύννεφα και μαύρες σκέψεις για το αν τελικά έφτασε η ώρα να σημάνει την απαρχή μιας άλλης σελίδας στον «ποδοσφαιρικό χάρτη» με τη «Βασίλισσα» να υποχωρεί σε ρόλο κομπάρσου.

Αμηχανία, εκνευρισμός, ένταση…

Η συνέντευξη τύπου γίνεται από κοινού. Θανάσης Λουκανίδης και Στέφανος Γαϊτάνος κάθονται απέναντι, στο στενό δωματιάκι κάτω από τις κερκίδες με φόντο το…καλοριφέρ.

Οι εκπρόσωποι του τύπου κάθονται σχεδόν ο ένας πάνω στον άλλον και κάποια στιγμή κάποιος που θέλει να βάλει το κασετόφωνό του (με κασέτες τότε…) σε καλύτερη θέση, μπαίνει μπροστά στη μοναδική κάμερα που κάλυπτε τον αγώνα.

Είναι μια άλλη εποχή, τόσο άλλη που κατά τη συνέντευξη τύπου ο συνάδελφος που φαίνεται δεξιά στο πλάνο, ενώ κάνουν δηλώσεις οι προπονητές, μπορεί και καπνίζει – με βαθιές ρουφηξιές – το τσιγάρο του. Είναι ο Βύλλης Γαλανομάτης, αρειμάνιος καπνιστής τότε και φανατικός αντικαπνιστής αργότερα…

Η είδηση – για τότε, αλλά και για τώρα – είναι ότι εκείνες τις μέρες αναμενόταν  η «μπλε κάρτα» των Αβραμίδη και Νινιάδη.

Ο πρώτος στη δύση της καριέρας του φόρεσε και τη φανέλα της Βέροιας. Για το Νινιάδη είναι γνωστή η μεγάλη καριέρα που έκανε με Εθνικό αρχικά και στη συνέχεια με τον Ολυμπιακό και την Εθνική Ελλάδας.

Οι δυο παίκτες προτάθηκαν αρχικά στη Βέροια. Αλλά δεν έγινε καν συζήτηση…

Η απόκτηση των δύο ποδοσφαιριστών δεν έγινε για τον εξής απίστευτο λόγο: Σε προπόνηση της Βέροιας εμφανίστηκε κάποιος που «κάτι έλεγε» για δυο παίκτες, αλλά – όπως ειπώθηκε αργότερα – μιλούσε «βαριά ποντιακά» και δεν καταλάβαιναν τι έλεγε… Μάλλον δεν τους γέμισε και το μάτι το παρουσιαστικό του.

Ο άνθρωπος αυτός – Πόντιος επαναπατρισθείς από τη Ρωσσία – ήταν συγγενής του Νινιάδη. Όταν ουσιαστικά τον «απέπεμψαν» - κοινώς, τον ξεφορτώθηκαν – αυτός απευθήνθηκε στους ανθρώπους των Ποντίων Βέροιας οι οποίοι βέβαια μπορούσαν να συνεννοηθούν άριστα μαζί του. Έτσι ο Ανδρέας Νινιάδης και ο Οδυσσέας Αβραμίδης βρέθηκα να αγωνίζονται στην ΑΕΠ και πέρα από την προσφορά τους, αργότερα να «προσφέρουν» και σημαντικά ποσά στο ταμείο του συλλόγου, στις μεταγραφές τους.

Δ.Καρολιδης

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα και αμέσως μετά τις δηλώσεις των δύο προπονητών. Στην περιγραφή είναι ο Στάθης Βοργιατζίδης και στο ρεπορτάζ είναι ο Νίκος Νταλής.

Πηγή: verianet.gr