Οτο Ρεχάγκελ: «Ανώτερη η Ελλάδα»

Ο μεγάλος Ότο Ρεχάγκελ μίλησε στη «SportDay» για τα ματς φωτιά με τη Ρουμανία δηλώνοντας ότι είναι στο χέρι της Εθνικής να περάσει στο Μουντιάλ.

Χάρηκε όταν έμαθε την κλήρωση της Εθνικής. Δεν ήθελε να πέσουμε με Γαλλία ή Σουηδία. Ισως να θυμόταν κιόλας ο άνθρωπος εκείνο το άσχημο βράδυ στην πρεμιέρα του Euro 2008 με την παρέα του Ιμπραΐμοβιτς, όπου όλα μας είχαν πάει στραβά.

Ο Γερμανός πάντα μαθαίνει νέα από την Ελλάδα. Χαίρεται που οι περισσότεροι από αυτούς που ανήκαν στον κορμό της δικής του ομάδας όταν έφυγε, δηλαδή το 2010, εξακολουθούν να είναι σημαντικά στελέχη και της τωρινής Εθνικής, γιατί αυτό δείχνει συνέπεια και διάρκεια. Δηλαδή όχι μόνο οι παλιοί του 2004 Καραγκούνης, Κατσουράνης, αλλά και οι επόμενοι, δηλαδή ο Σαλπιγγίδης, ο Σαμαράς, ο Τοροσίδης, ο Παπασταθόπουλος, ο Τζιόλης, ο Γκέκας κ.λπ.

Ενημερώνεται επίσης για την πορεία κάποιων νεότερων που στο «τσακ» τους πρόλαβε στην Εθνική, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Μήτρογλου. Ο οποίος Μήτρογλου, βάζουμε στοίχημα ότι οι περισσότεροι δεν το θυμούνται, έκανε ντεμπούτο με την Εθνική σε μπαράζ! Ναι, σαν τώρα. Στις 14 Νοεμβρίου του 2009 κόντρα στην Ουκρανία στο ΟΑΚΑ. Προσέξτε, όχι απλώς επίσημο ντεμπούτο. Γενικώς ντεμπούτο. Ούτε σε φιλικό δεν είχε παίξει νωρίτερα. Κατευθείαν στα βαθιά τον είχε ρίξει ο Ρεχάγκελ ως αλλαγή σε εκείνο το 0-0 στο ΟΑΚΑ που αποδείχθηκε... γλυκύτατη ισοπαλία, καθότι μετά από τέσσερις μέρες με το γκολ του Σαλπιγγίδη στο Ντόνετσκ περάσαμε στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής.

«ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ»

Ο πρώην ομοσπονδιακός μας προπονητής μίλησε στην «SD» για τα μπαράζ με τη Ρουμανία και καταρχάς στάθηκε στον αντίπαλο:  «Οι Βαλκάνιοι από τα παλαιά χρόνια είχαν πάντα πολύ τεχνίτες ποδοσφαιριστές. Θυμηθείτε, ας πούμε, τις παλιές φουρνιές της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Αλλά και μεταγενέστερα, δηλαδή στη σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου, εξακολούθησαν να βγάζουν παίκτες που είναι καλοί με την μπάλα στα πόδια. Τα τελευταία χρόνια όμως η αλήθεια είναι ότι η Ρουμανία απέχει από το υψηλό ευρωπαϊκό στερέωμα. Δεν έχει δηλαδή τις επιτυχίες του παρελθόντος».

«ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ»

Στη συνέχεια ο Ρεχάγκελ είπε: «Θεωρώ λοιπόν ότι είναι πιο βατή αντίπαλος για την Ελλάδα σε σχέση με άλλες πιθανές αντιπάλους που υπήρχαν πριν την κλήρωση, όπως η Γαλλία, η Σουηδία ή και η Ουκρανία που μέχρι και την τελευταία στιγμή παιζόταν αν θα είναι σε ισχυρούς ή αδύναμους. Εμένα βέβαια η διαχρονική μου άποψη είναι ότι πάντα έχεις τις πιθανότητές σου απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αλλά νομίζω ότι η Ελλάδα κόντρα στη Ρουμανία έχει πολλές πιθανότητες. Θα έλεγα ότι υπερτερεί σε εμπειρία τα τελευταία χρόνια, άρα έχει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκριση. Στο χέρι της είναι να καταφέρει να προκριθεί στο Μουντιάλ». 

Η ΕΥΧΗ ΣΤΟΝ ΣΑΝΤΟΣ

Στον επίλογο των τοποθετήσεών του, ο Γερμανός είπε: «Τίποτα δεν έχει κριθεί προτού παίξεις και θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει στην πράξη. Εμένα, όπως έχω πει πολλές φορές, η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα στην καρδιά μου και έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από αυτήν, επομένως είναι δεδομένο ότι στέλνω τις καλύτερες ευχές μου για την πρόκριση στο Μουντιάλ». Δεν θα μπορούσε μάλιστα να μη στείλει και μια προσωπική ευχή προς τον διάδοχό του Φερνάντο Σάντος: «Του εύχομαι να παίρνει πάντα τις σωστές αποφάσεις».

ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΛΛΗ ΜΠΑΛΑ

Τι κάνει αυτή την εποχή ο Ρεχάγκελ; Βλέπει μπάλα. Πολλή μπάλα. Non stop, που λέει ο λόγος. Πηγαίνει εδώ, πηγαίνει εκεί, γενικώς όπου... μυρίζεται καλό ματς επί γερμανικού εδάφους, δεν χάνει την ευκαιρία. Κι όπου πηγαίνει τον υποδέχονται πάντα με εγκαρδιότητα. Οταν πηγαίνει π.χ. στη Σάλκε, κάθεται συνήθως στη σουίτα της διοίκησης, καθότι με τους εκεί παράγοντες τον συνδέει χρόνια φιλία. Το ίδιο και στη Λεβερκούζεν, λόγω της άριστης σχέσης του με τον Ρούντι Φέλερ. Κάποια στιγμή μάλιστα είχε πάει και ο Τοπαλίδης στη Γερμανία και είχαν παρακολουθήσει μαζί κάποια ματς. Μπορεί ο «Οθωνας» να μην εργάζεται πια ως προπονητής, αλλά δεν χορταίνει την μπάλα με τίποτα...

«Εμένα, όπως έχω πει πολλές φορές, η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα στην καρδιά μου και έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από αυτήν, επομένως είναι δεδομένο ότι στέλνω τις καλύτερες ευχές μου για την πρόκριση στο Μουντιάλ».