Παπασταθόπουλος: «Πρόκριση ή... χάος»

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε για την ξεχωριστή εμπειρία που θέλουν να ζήσουν όλοι στην Εθνική πηγαίνοντας στην Βραζιλία και τον επίθεση-φωτιά της Ρουμανίας.

"Πάντα παίζουμε για τη νίκη. Βέβαια το ιδανικό για μας είναι να κρατήσουμε το μηδέν στην έδρα μας. Οι δυο αγώνες με την Ρουμανία θα είναι σκληροί, όπως ένας τελικός. Δεν υπάρχει αύριο μετά και την Τρίτη. Η προκρινόμαστε και όλα είναι καλά ή αποκλειόμαστε και έρχεται το χάος.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το δεις. Ελπίζουμε βέβαια πως εμείς θα είμαστε οι νικητές", είπε αρχικά ο Έλληνας άσος στο site της UEFA για τα διπλά ματς με την Ρουμανία.

Για την αντίπαλο μας, είπε: "Η Ρουμανία διαθέτει ομάδα με τεχνική που βασίζεται στο ταλέντο και λιγότερο στην τακτική. Έφτασαν στα πλέι οφ γιατί είναι αρκετά ανταγωνιστικοί ως ομάδα και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε".

Για το γεγονός πως το πρώτο ματς είναι στο Καραϊσκάκης, είπε: "Δεν έχει σημασία που παίζεις. Πριν από τέσσερα χρόνια είχαμε πάλι το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας και ήρθαμε 0-0. Τελικά νικήσαμε την Ουκρανία στην έδρα της και προκριθήκαμε στο Μουντιάλ της Αφρικής".

Για τον τρόπο που παίζει η Ελλάδα, δήλωσε: "Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που παίζουμε στην επίθεση, αφού έχουμε αρκετό ταλέντο για να τα πάμε ακόμα καλύτερα. Μένει να το αποδείξουμε στο γήπεδο.

Οι αντίπαλοι μας σκοράρουν αρκετά στο πρωτάθλημα τους και έχουν καταφέρει να το μεταφέρουν αυτό στην εθνική τους ομάδα. Εύχομαι και ελπίζω να σκοράρουμε κι εμείς εναντίον της Ρουμανίας όσα γκολ δεν καταφέραμε να σκοράρουμε στη φάση των ομίλων".

Για τη θέληση των παικτών να πάνε στο Μουντιάλ, είπε: "Είναι ένας ξεχωριστός θεσμός. Όλοι θέλουν να βιώσουν την ξεχωριστή εμπειρία του να αγωνιστείς σε ένα Μουντιάλ ειδικά όταν αυτό γίνεται στην Βραζιλία. Είναι κάτι παραπάνω από ξεχωριστό. Ελπίζω πως θα ζήσουμε το όνειρο μας και θα βρεθούμε εκεί το καλοκαίρι".