ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Απίστευτο: Κέρδισε στο Διαιτητικό η Ζάκυνθος και μπαίνει στην SL2!

Ανατροπή άνευ προηγουμένου! Το Διαιτητικό Δικαστήριο το βράδυ της Παρασκευής (29/10) έκανε δεκτή την προσφυγή Ζακύνθου κατά της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 2!

Αυτό σημαίνει ότι οι νησιώτες μπαίνουν στο πρωτάθλημα ως η 33η ομάδα με μια απόφαση που ουδείς μπορούσε να περιμένει και να πιστέψει εκ πρώτης. Κι αυτό διότι η Ζάκυνθος δεν έχει επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία και ήταν η τελευταία της συγκεκριμένης σύνθεσης των τακτικών δικαστών, αφού η θητεία τους ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου 2021.

Η Ζάκυνθος έκανε τεράστια έκπληξη (και προφανώς έπαιξε καθοριστικό ρόλο να αναλάβει να την εκπροσωπήσει νομικά ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης) και έτσι φέρνει τα κάτω – πάνω!

Η ομάδα του Ιονίου θα έχει ρεπό την 1η αγωνιστική, η οποία θα διεξαχθεί κανονικά το Σαββατοκύριακο, ενώ τη Δευτέρα (1/11) αναμένεται να γίνει έκτακτο Δ.Σ. στη διοργανώτρια για να αποφασισθεί ο όμιλος, στον οποίο θα τοποθετηθεί. Σε όποιο όμιλο μπει η Ζάκυνθος θα γίνει ξανά κλήρωση. 

Από εκεί και πέρα, πάντως, μετά από αυτή την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου η ΕΠΟ θα πρέπει κατ’ εξαίρεση να αφήσει τη Ζάκυνθο να κάνει μεταγραφές για να αποκτήσει επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.  

Η απόφαση, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ: «Στην τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε την ακόλουθη απόφαση. 

Δέχεται εν μέρει την αίτηση-προσφυγή της ΠΑΕ Ζάκυνθος 1961 με αριθμ. πρωτ. 24052/26.10.2021 κατά της Superleague 2.  

Ακυρώνει την προκήρυξη του πρωταθλήματος Superleague 2 αγωνιστικής περιόδου 2021-22, ως προς το μέρος αυτής κατά το οποίο δεν έχει συμπεριληφθεί με δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του επαγγελματικού πρωταθλήματος Superleague 2 της ίδιας περιόδου και η αιτούσα-προσφεύγουσα». 

Πηγή: a-sports.gr