ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

“Ο Αυγενάκης καταξεφτίλισε τη διοίκηση της SL2”

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι ομάδες όπως ο Απόλλων Πόντου όχι μόνο δεν μπορούσαν να κάνουν μεταγραφές, αλλά ούτε ν’ ανέβουν κατηγορία.

Στην εκπομπή «Super Μπάλα Live» φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας και μεταξύ άλλων μίλησε για τη δικαίωση της ομάδας του στο Διαιτητικό Δικαστήριο το οποίο επανέφερε τις ποινές για τις ΠΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε την αντίθεσή του με την κάλυψη κενών στη Super League 2! Όπως είπε:

«Προχθές ο Λευτέρης Αυγενάκης καταξεφτίλισε τη διοίκηση της Super League 2, ήμουν παρών. Τους είπε ότι «έκανα ένα νόμο για να αναβαθμίσουμε το πρωτάθλημα. Ποιος σας έδωσε εσάς το δικαίωμα να καλείτε – επειδή δεν υπήρχαν ομάδες από τη Football League – από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα για να καλύψετε τη βαθμολογία;».

Ο Απόλλων Πόντου που υποβιβάστηκε είναι σα να πήρε δύο πρωταθλήματα. Του δίνει, μάλιστα, το δικαίωμα να κάνει μεταγραφές, ενώ υπήρχε απαγόρευση για τις ομάδες που δεν πήραν αδειοδότηση. Πήραν αδειοδότηση μόνο έξι ομάδες και οι τέσσερις Β ομάδες. Η ίδια η Επιτροπή είπε ότι έπρεπε να καταθέσουν φακέλους. Τους κάλεσε από το τέλος Ιουλίου. Τους έδινε παράταση 15 μέρες, 15 μέρες. Τελικά δεν κατέθεταν, άρα ούτε μπορούσαν ν’ ανέβουν κατηγορία, ούτε να κάνουν μεταγραφές.

Όχι μόνο τους ανέβασαν κατηγορία με παράβαση κανονισμών, αλλά είπαν ότι για σας δεν υπάρχει αδειοδότηση, δεν θα καλύψετε τώρα το μετοχικό κεφάλαιο όπως οι άλλοι, αλλά 31/12. Έρχεται το Διαιτητικό και ακυρώνει αυτή την απόφαση και εκθέτει τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ. Διάβασα στις εφημερίδες ότι ο νομικός εκπρόσωπος, Βασίλης Σαράκης ανέφερε: «Μας είπαν ότι έχουμε πάρει μια απόφαση. Κοιτάξτε να τη δικαιολογήσετε νομικά, δηλαδή να παραβούν ουσιαστικά το καθήκον τους και να εξευτελιστούν νομικά. Αυτοί όλοι είναι έκπτωτοι».

flnews.gr