ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Έκανε το καθήκον της η Κολομβία

Δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η διαφορά των δύο ομάδων ήταν τόσο μεγάλη, που ακόμα και με τόσες αλλαγές, η Κολομβία επικράτησε 4-1 της Ιαπωνίας στο άλλο παιχνίδι του 3ου ομίλου.

Με Ουρουγουάη στους «16» σε ένα φανταστικό παιχνίδι.Κουαντράδο (17’ πέν.), Τζάκσον Μαρτίνεζ (55’, 82’) και Ροντρίγκεζ (90’), τα γκολ της Κολομβίας, ενώ ο τελευταίος είχε και δύο ασίστ! Καλή η Ιαπωνία στο πρώτο 45λεπτο, είχε ισοφαρίσει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με την πανέξυπνη κεφαλιά του Οκαζάκι.

Η Κολομβία προηγήθηκε με το πέναλτι του Κουαντράδο στο 17’ (το κέρδισε ο Μαρτίνεζ από τον Κονό), αλλά η Ιαπωνία ήταν ανώτερη και πίεσε πολύ. Στο 10’ και στο 37’ το σουτ και το ψαλιδάκι, αντίστοιχα, του Οκούμπο πέρασαν άουτ, όπως και το φάουλ του Χόντα στο 33’, ενώ η προσπάθεια του Καγκάβα στο 26’ αποκρούστηκε από τον Οσπίνα. Και δευτερόλεπτα πριν «φύγει» το πρώτο ημίχρονο, ο Οκαζάκι με υπέροχη γυριστή κεφαλιά έκανε το 1-1. Η Κολομβία εκτός από το γκολ απείλησε με τον Μαρτίνεζ στο 42’, αλλά το πλασέ από το γύρισμα τουΡάμος ήταν κακό.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κολομβία έδειξε πως ποιοτικά είναι κλάσεις ανώτερη. Με τον ΤζέιμςΡοντρίγκεζ να μπαίνει στο 46’ και να «μαγεύει», η Κολομβία διέλυσε 4-1 τους ασιάτες. 2-1 στο 55’ με σουτ του Τζάκσον Ροντρίγκεζ, 3-1 στο 82’ με τον ίδιο παίκτη έπειτα από προσποίηση και σουτ, αλλά και νέα ασίστ του χαφ της Μονακό, ο οποίος είπε να σκοράρει κι εκείνος. Στο 90’ χόρεψε τον προσωπικό του αντίπαλο, «κρέμασε» τον Καβασίμα και το 4-1 ήταν γεγονός.

Το... χατίρι του Φαρίντ Μοντρογακόν έκανε ο Χοσέ Πέκερμαν. Στο 85’ έβαλε μέσα τον 43χρονο Μοντραγκόν και εκείνος έγινε ο γηραιότερος παίκτης που συμμετέχει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μέχρι πρότινος, το σχετικό ρεκόρ κατείχε ο Καμερουνέζος Ροζέ Μιλά, που έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ το 1994 σε ηλικία  42 ετών, 1 μηνός και 8 ημερών.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα Αουάμα, Ναγκατόμο, Κονό, Χασέμπε, Καγκάβα (85’ Κιγιοτάκι), Χόντα, Οκαζάκι (69’ Κακιτάνι), Οκούμπο.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα (85’ Μοντραγκόν), Αρίας, Μπαλάντα, Αρμέρο, Βαλντές, Γκουαρίν, Κουαντράδο (46’ Καρμπονέρο), Μεχία, Κιντέρο (46’ Ροντρίγκεζ), Μαρτίνεζ, Ράμος.