ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Οι Ελληνες προκρίνονται σαν ήρωες!

Το σλόγκαν στο πούλμαν που μεταφέρει την αποστολή της Εθνικής μας ομάδας γράφει ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Ελληνες. Μετά από αυτό που έγινε σήμερα στη Φορταλέζα θα πρέπει να αλλάξει και να αναφέρει, πλέον, ότι οι Ελληνες προκρίνονται σαν ήρωες!

Την ώρα που η πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία, η Ιταλία, η Αγγλία είναι ήδη στο... σπίτι τους και ακολουθούν κι άλλες υπερδυνάμεις του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε με το σπαθί του την είσοδο του στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου!

Με σκόρερ τον Σαμαρά από το σημείο του πέναλτι στο δεύτερο λεπτό των καθστερήσεων, διαμορφώθηκε το τελικό 2-1 σε βάρος της Ακτής Ελεφαντοστού μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που η Εθνική μας προηγήθηκε με τον Σάμαρη και είχε τρία δοκάρια! Ραντεβού, πλέον, το βράδυ της Κυριακής (23:00) για τη συνέχεια του ταξιδιού στη Βραζιλία κόντρα στην Κόστα Ρίκα. 

Το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει… χειρότερα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αφού πριν καν συμπληρωθεί το 20λεπτο ο Φερνάντο Σάντος κλήθηκε να προχωρήσει σε δύο αναγκαστικές αλλαγές αφού βγήκαν οff λόγω τραυματισμού οι Παναγιώτης Κονέ και Ορέστης Καρνέζης.

To κακό φάνηκε να τριτώνει στο 33’ όταν το δεξί σουτ του Χολέμπας έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Ακτής. Ωστόσο, η τύχη μας γύρισε στο 42’ όσα μας στέρησε νωρίτερα αφού ο Ανδρέας Σάμαρης άλλαξε υποδειγματικά τη μπάλα με τον Γιώργο Σαμαρά και με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 1-0 για την Εθνική μας, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ξεκίνησε με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να καταγράφει καλές ευκαιρίες με τους Χριστοδουλόπουλο (46’, 54’) και Σαλπιγγίδη (58’) αλλά η νέα κορυφαία στιγμή ήταν στο 68’ όταν το τρομερό σουτ του Καραγκούνη σταμάτησε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι.

Κι αφού δεν μπορέσαμε να κάνουμε το 2-0, η μπάλα μας τιμώρησε στο 74’ με τον Μπονί να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια με σουτ μέσα στην περιοχή μετά από γύρισμα του Ζερβίνιο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Εθνική μας τα έπαιξε όλα για όλα για το γκολ της πρόκρισης αφού την ίδια ώρα στο άλλο παιχνίδι, η Κολομβία «καθάριζε» την Ιαπωνία.

Ωστόσο, η μπάλα δεν την ήθελε αφού στο 80’ η σέντρα-σουτ του Τοροσίδη σταμάτησε ξανά στο κάθετο δοκάρι του Μπαρί ενώ στο 88’ το γύρισμα του Σαλπιγγίδη πέρασε παράλληλα με την εστία.

Εκεί, όμως, που έμοιαζαν όλα να έχουν τελειώσει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σαμαράς κέρδισε πέναλτι από τον Σίο και το εκτέλεσε με ψυχραιμία παρά τα...παιχνίδια του Μπονί, που θέλησε να τον αποπροσανατολίσει. Ο Σαμαράς, όμως, είχε... ψυχρό αίμα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 που ξέρανε τους Ιβοριανούς και οδήγησε εμάς στη συνέχεια της διοργάνωσης. 

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (24’ λ.τ. Γλύκος), Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μανιάτης, Καραγκούνης (77’ Γκέκας), Κονέ (12’ λ.τ. Σάμαρης),  Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Μποκά, Κ. Τουρέ, Καλού, Τιοτέ (61’ Μπονί), Ζερβίνιο (80’ Σιό), Ντρογκμπά (78’ Ντιομαντέ), Οριέ, Γ. Τουρέ, Σερέι, Μπαμπά.

Πηγη: infootball.gr