ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Απέκλεισε την Ιταλία και πήγε στους «16» η Ουρουγουάη!

Σε Κόπα Αμέρικα έχει μετατραπεί το Μουντιάλ που παρακολουθούμε. Οι ομάδες της Αμερικής πρωταγωνιστού, καθαρίζοντας σαν... αυγά τις ευρωπαϊκές. Τελευταίο θύμα ήταν η Ιταλία, η οποία κρατούσε την πρόκριση μέχρι το 81', όμως ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων, Ντιέγκο Γκοντίν σκόραρε και χάρισε την πρόκριση στους Ουρουγουανούς.

Το παιχνίδι δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Ευκαιρία στο πρώτο μισό ουσιαστικά δεν καταγράφηκε, πέρα από τη διπλή επέμβαση του Μπουφόν (37') στα σουτ των Σουάρες καιΛοδέιρο. Κυρίο στοιχείο ήταν οι δυνατές μονομαχίες και το πάθος

Κάπως έτσι κύλησε και το δεύτερο μισό. Οι Ιταλοί με το αγαπημένο τους κατενάτσιο κρατούσαν σχετικά εύκολα την ισοπαλία και την πρόκριση. Οι ισορροπίες όμως άλλαξαν στο 59'. Ο Μαρκίζιο δέχτηκε απευθείας κόκκινη κάρτα, έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα και άφησε με δέκα τους Ιταλούς.

Η ομάδα της Λατινικής Αμερικής πίεσε κι έφτασε στο γκολ στο 81'. Ο Ραμίρες εκτέλεσε κόρνερ και ο Γκοντίν με την πλάτη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Ευρωπαίοι διαμαρτύρονται, αφού ο Σουάρες λίγα λεπτά μετά δάγκωσε (!) τον Κιελίνι, ωστόσο δεν αποβλήθηκε.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Ντε Σίλιο, Κιελίνι, Νταρμιάν, Μαρκίζιο, Μπαλοτέλι (46' Παρόλο), Μπαρτζάλι, Ιμόμπιλε (71' Κασάνο), Μπονούτσι, Πίρλο, Βεράτι (75' Μότα).

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Γκοντίν, Περέιρα (63' Στουάνι), Ροντρίγκες (78' Ραμίρες), Σουάρες, Χιμένες, Λοδέιρο (46' Περέιρα Μ.), Αρέβαλο Ρίος, Γκονσάλες, Καβάνι, Κάσερες.