ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ολλανδία... δίχως φρένα!!

Τρίτη νίκη για την Ολλανδία στη φάση των ομίλων.

Οι «οράνιε» επικράτησαν με 2-0 της Χιλής στο τρίτο παιχνίδι του 2ου ομίλου και προκρίθηκαν στη φάση των «16» ως πρώτοι, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την ομάδα της Λατινικής Αμερικής. Πλέον αμφότεροι περιμένουν να μάθουν τους αντιπάλους τους, που θα προκύψουν από τον 1ο όμιλο, δηλαδή δύο εκ των Βραζιλίας, Μεξικό, Κροατίας.

Ολ(λανδία) in και το ποντάρισμα για τον τίτλο μπορεί να ξεκινήσει! Την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο κατέκτησε η Ολλανδία, που σήμερα πήρε εύκολη νίκη -αν και την βόλευε και η ισοπαλία - βάζοντας έτσι ισχυρή υποψηφιότητα, αποδεικνύοντας με τις εμφανίσεις της ότι είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί. Οι «οράνιε» έφτασαν τα 10 γκολ στη διοργάνωση, με τους Φερ και Ντεπάι να σκοράρουν απόψε.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο… χωρίς να ξέρουν τι θέλουν, αφού αμφότερες είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση και αναμένουν τα αποτελέσματα από τον όμιλο της οικοδέσποινας, Βραζιλίας, για να μάθουν αν θα την αποφύγουν. Οι παίκτες του Λουίς Φαν Γκάαλ απείλησαν με τα σουτ των Ντε Φράι στο 35΄και Ρόμπεν στο 40’, με τον τελευταίο να πραγματοποιεί μία από τις εντυπωσιακές του κούρσες, χωρίς να σκοράρει όμως. Η απάντηση από τους Χιλιανούς ήρθε από τον Βάργκας, που με γυριστή κεφαλιά «τσέκαρε» τα αντανακλαστικά του Σίλεσεν.

Η λύση για τους Ολλανδούς ήρθε τελικά από τον πάγκο, με τον Φαν Γκάαλ να βάζει στο παιχνίδι τουςΝτεπάι και Φερ στο 69’ και 76’ αντίστοιχα. Μάλιστα ο τελευταίος ένα λεπτό μετά την είσοδό του βρήκε δίχτυα με κοντινή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Γιάνμαατ, κάνοντας το 1-0. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Ντεπάι στο 92’, με τον Άριελ Ρόμπεν να τρέχει ακόμα και στο φινάλε, να μπαίνει στην περιοχή και να του δίνει έτοιμο γκολ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Λουίς Φαν Χααλ): Σίλεσεν, Φλααρ, Ντε Φρέι, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Γιάνμαατ, Σνάιντερ (76’ Φερ), Ρόμπεν, Κάουτ (89' Κονγκολό), Λενς (69’ Ντεπάι), Βαϊνάλντουμ.

ΧΙΛΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Μπράβο, Μένα, Ίσλα, Σίλβα (70’ Βαλντίβια), Σάντσεζ, Βάργκας (81’ Πινίγια), Γκουτιέρεζ (46’ Μποσεζούρ), Μεντέλ, Χάρα, Αρανγκίζ, Ντίαζ.