ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κοντά στον αποκλεισμό η Πορτογαλία 2-2 με ΗΠΑ!

Μουντιάλ της... απογοήτευσης, φαίνεται πως είναι το τρέχον για τις ευρωπαϊκές ομάδες, αφού και η Πορτογαλία είναι πολύ κοντά στο να αποκλειστεί από τους ομίλους κίολας.

Η ισοπαλία που έφερε με τις Η. Π. Α (2-2), μπορεί να την κράτησε ζωντανή, όμως για να περάσει πρέπει να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική την Γκάνα τουλάχιστον με δύο γκολ διαφορά και την ίδια ώρα η Γερμανία να επικρατήσει του Ντέμπσεϊ και της παρέας του, με πάνω από τρία τέρματα.

Η εξέλιξη

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Πορτογαλία, αφού πήρε κεφάλι στο σκορ μόλις στο 5' με τον Νάνι. Στη συνέχεια τα λάθη από τους ποδοσφαιριστές ήταν πολλά και δεν σημειώθηκε άλλο γκολ στο πρώτο μισό. Βέβαια, η ομάδα της Ευρώπης είχε εξαιρετική στιγμή να κάνει δύο τα τέρματά της, όμως το σουτ του Νάνι (45'), βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Έντερ δεν κατάφερε να νικήσει τον Χάουαρτν.

Μετά την ανάπαυλα, οι Η. Π. Α μπήκαν δυνατά ισοφάρισαν στο με τρομερό σουτ του Τζόουνς (64'), για να φτάσουν στην ολική ανατροπή στο 81', με τον Ντέμπσεϊ. Κι ενώ όλα έδειχνα ότι οι Αμερικάνοι θα έπαιρναν από τη δεύτερη κιόλας αγωνιστική την πρόκριση, οι Πορτογάλοι στην τελευταία φάση του αγώνα (95') ισοφάρισαν με κεφαλιά του Βαρέλα κι έδωσαν παράταση στον... αποκλεισμό!

ΗΠΑΧάουαρντ, Μπράντλεϊ, Μπέσλερ, Μπίσλι, Ντέμπσεϊ (87' Βοντολόφσκι), Μπεντόγια (72'Γιέντλιν), Τζόουνς, Μπέκερμαν, Ζούσι (91' Γκονζάλες), Κάμερον, Τζόνσον.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΜπέτο, Μπρούνο Άλβες, Μιγκέλ, Ρονάλντο, Μουτίνιο, Ρ. Κόστα, Μεϊρέλες (69' Βαρέλα), Νάνι, Αλμέιδα (Καρβάλιο), Περέιρα, Πόστιγκα (16' Έντερ).