ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Δεν έφτασε το γκολ του Κόστλι στην Ονδούρα!

Με τον ίδιο τρόπο είχε χάσει στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου από την Ελβετία. Και επειδή... ζήλεψε τα συναισθήματα του να κάνεις ανατροπή και όχι να σου κάνουν, είπε να το δοκιμάσει.

Η Ονδούρα προηγήθηκε με τον... δικό μας, Κάρλο Κόστλι στο 31’ και είχε και ακυρωθέν γκολ με τον Μπένγκτσον στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ο Ενέρ Βαλένσια είχε διαφορετική άποψη: πρώτα ισοφάρισε στο 34’ και ακολούθως έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 65’, φτάνοντας τα τρία γκολ στη διοργάνωση, μιας και είχε σημειώσει και εκείνο στην ήττα από την Ελβετία.

Για όσους περίμεναν «σούπα» παιχνίδι, διαψεύστηκαν. Τουλάχιστον με όσα είδαμε στο πρώτο ημίχρονο. Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν εμφανής, αλλά η Ονδούρα το πάλεψε όσο μπορούσε. Πρώτα έχασε ευκαιρίες με τον Μπονιέκ Γκαρσία στο 6’ και με τον "Μούμα" Μπερνάρντεζ να αστοχεί με κεφαλιά ψαράκι και προηγήθηκαν στο 31’ με έναν παλιό γνώριμο: ο Γκουάγκουα έκανε λάθος κεφαλιά, ο Κόστλι, πρώην επιθετικός της ΒΕΡΟΙΑΣ, πήρε την μπάλα και με αριστερό σουτ έκανε το 1-0!

Το οποίο, πάντως, δεν κράτησε πολύ, μιας και ο Ενέρ Βαλένσια με προβολή στο 34’ από σουτ του Παρέδες (κόντραρε η μπάλα) έκανε το 1-1. Το Εκουαδόρ απείλησε, επίσης, με τον σκόρερ του στο 20’ (χαμένο τετ α τετ)!

Μετά το δεύτερο γκολ η Ονδούρα έχασε μία καλή στιγμή με το πολύ δυνατό φάουλ του Μπερνάρντεζ στο 45+1’ και την απόκρουση του Ντομίνγκεζ, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων είχε ακυρωθέν γκολ, με τον Μπένγκτσον να σκοράρει με τη βοήθεια του χεριού του, έπειτα από την κεφαλιά του Κόστλι στο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Παρ’ όλα αυτά, το Εκουαδόρ κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ, δηλαδή στην ανατροπή. Ο Αγιόβι εκτέλεσε φάουλ στο 65’ και ο Ενέρ Βαλένσια με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι και 3ο στο Μουντιάλ, έκανε το 2-1 για το Εκουαδόρ.

Άλλη κλασική ευκαιρία μέχρι το φινάλε, πάντως, δεν έκανε και κράτησε τη νίκη, μιας και η Ονδούρα δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο. Στο 46’ ο Μπεκέλες, στο 60’ ο Μπένγκτσον και στο 86’ ο Φιγκερόα απώλεσαν τρεις καλές στιγμές, αλλά μέχρι εκεί.

ΟΝΔΟΥΡΑ: Βαγιαντάρες, Φιγκερόα, Μπερνάρντεζ, Εμίλιο Ιζαγκίρε, Μπένγκτσον, Μπονιέκ Γκαρσία (82’ Τσάβεζ), Εσπινόζα, Γκαρίδο (71’ Μ. Μαρτίνεζ), Κλάρος, Μπεκέλες, Κόστλι.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Ντομίνγκεζ, Γκουάγκουα, Εράζο, Παρέδες, Νομπόα, Μοντέρο (92’ ), Αγιόβι, Ενέρ Βαλένσια, Μίντα (83’ Γκρουέζο), Αντόνιο Βαλένσια, Καϊσέδο (82’ Μέντεζ).