ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Το Κύπελλο Ελλάδας... αλλάζει

Με δεδομένο το ότι είναι το πιο σημαντικό προϊόν της αναφορικά με σωματεία, γιατί με διαφορά το πιο σημαντικό είναι η Εθνική, στην ΕΠΟ σκέφτονται συνεχώς τρόπους για να κάνουν καλύτερο και πιο ενδιαφέρον το Κύπελλο Ελλάδας. Έτσι από τη νέα χρονιά αναμένονται πολλές και σημαντικές αλλαγές, οι οποίες και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα στην πρώτη φάση του θεσμού θα δώσουν το παρών οι 28 ομάδες της Football League. Στις 14 που θα μείνουν θα προστεθούν οι 18 της Super League και οι 32 συνολικά θα χωριστούν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Επικεφαλής των ομίλων θα είναι οι 8 πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε, ενώ σε κάθε όμιλο θα βρεθεί και από μία ομάδα που τερμάτισε από την 9η ως την 16η θέση. Τέλος στα άλλα δύο γκρουπ θα είναι οι ομάδες που ανέβηκαν στην μεγάλη κατηγορία, οι ομάδες που έπεσαν, αλλά και οι υπόλοιπες της Football League.

Όσον αφορά τους αγώνες των ομίλων, θα είναι μονοί και θα δίνονται στην έδρα του ασθενέστερου, όπερ σημαίνει πως οι επικεφαλής θα παίξουν όλα τα ματς εκτός έδρας, κάνοντας έτσι πιο δύσκολο και πιο ενδιαφέρον το θεσμό.

Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο θα περάσουν στους «16» και εκεί θα αρχίσουν τα νοκ άουτ ματς, τα οποία θα είναι διπλά, μέχρι να φτάσουμε στον τελικό που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 9 Μαΐου του 2015.