ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ματσάρα με μεγάλη νικήτρια την Ιταλία!

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στους «16» του Mundial της Βραζιλίας έκανε η Ιταλία που με πρωταγωνιστή τον Μπαλοτέλι και συμπαραστάτες τους Σιρίγκου, Καντρέβα και Μαρκίζιο επικράτησε με 2-1 της Αγγλίας.

Οι Ιταλοί ήταν, απλά, πιο ουσιαστικοί και πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια που, ενδεχομένως, να αποτελεί προϊόν του αποστάγματος εμπειρίας που είχαν έναντι των «λιονταριών». Είχαν συν τοις άλλοις και δυο δοκάρια για να μην ξεχνιόμαστε… Από την άλλη, η Αγγλία μπορεί να λέει πως δεν ήταν κακή… Ισα-ίσα έβγαλε πράγματα στο γήπεδο, αλλά «πλήρωσε»« αστοχία, απειρία, αναποτελεσματικότητα με συνέπεια να μην πάρει ούτε το βαθμό που ενδεχόμενως να άξιζε!

Δυο πολύ καλές στιγμές είχε στο πρώτο 5λεπτο η Αγγλία, η οποία παρά το γεγονός ότι δεν έκανε παιχνίδι πρωτοβουλίας κατόρθωσε με σουτ των Στέρλινγκ (4') και Χέντερσον (5') να απειλήσει τους «ατζούρι».

Οι Ιταλοί ισορρόπησαν, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν εν αντιθέσει με τα «λιοντάρια» που στο 24' άγγιξαν το 1-0, όμως ο αμυντικός της Γιουβέντους, Μπαρτσάλι βρέθηκε στο σωστό σημείο στην παράλληλη με το τέρμα μπαλιά του Γουέλμπεκ για να αποσοβήσει τα χειρότερα. Η προβολή του έμπειρου στόπερ ανέκοψε την μπάλα που έπαιρνε πορεία προς τον Στάριτζ που καιροφυλακτούσε με μέτωπο προς το τέρμα και εξουδετερωμένο τον Σιρίγκου.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως η Αγγλία ελέγχει το ματς, ήρθε στο 35' κόντρα στη ροή του ματς το 1-0 από τους Ιταλούς… Στο 35' ο Πίρλο σέρβιρε στον Μαρκίζιο, ο οποίος με σουτ νίκησε τον Χαρτ και έδωσε το προβάδισμα στους φιναλίστ του Euro 2012. Τα «πιτσιρίκια» του Χόνγκτσον, όμως, δεν μούδιασαν και αντέδρασαν άμεσα με τη συμβολή, βέβαια, του έμπειρου, Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος δυο λεπτά αργότερα σέρβιρε στον Στάριτζ που δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-1 για τα «λιοντάρια».

Το αποτέλεσμα αυτό έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου, μιας και στις καθυστερήσεις οι Ιταλοί δεν κατάφεραν σε δυο περιπτώσεις να σκοράρουν για 2η φορά. Ο Μπαλοτέλι είδε τον Πίρλο στην κίνηση του να σερβίρει την μπάλα κάθετα και τον Τζαγκέλκα να διώχνει πάνω στη γραμμή το πλασέ του άσου της Μίλαν με την εξέλιξη της φάσης να ΄χει και δοκάρι από τον Καντρέβα.

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου άλλαξαν άμεσα οι ισορροπίες. Ο Μπαλοτέλι ήταν αυτή τη φορά εύστοχος. Εκμεταλλεύτηκε τη συστημένη σέντρα του Καντρέβα και με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους Ιταλούς… Οι δυο παίκτες, δηλαδή, που στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου έχασαν από μία ευκαιρία για το 2-1, εν τέλει συμμετείχαν σ' αυτό πέντε λεπτά από την έναρξη του δεύτερου μέρους.

Οι Αγγλοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και σε δυο περιπτώσεις ο Σιρίγκου τους ένιωσε… Στο 60' ο Ρούνεϊ και στο 65' ο Μπάρκλεϊ έστειλαν μήνυμα στους «ατζούρι» πως το ματς δεν έχει ακόμα τελειώσει, έστω και αν τα «λιοντάρια» στερούνταν εμπειρίας. Ο Σιρίγκου εξελισσόταν, πλέον, σε μεγάλο πρωταγωνιστή του ματς, αν συνυπολογίσει κανείς και μία-δυο καλές επεμβάσεις του στο α' ημίχρονο.

Το 2-1 παρέμενε και πλέον η Ιταλία έπαιζε το γνωστό της παιχνίδι… Περίμενε τους Αγγλους στην άμυνα και έψαχνε, επί της ουσίας, την καλή αντεπίθεση για το 3ο γκολ.

Επί της ουσίας, τα «λιοντάρια» περίμεναν να βγάλουν φάση μόνο με την μπάλα στημένη, όπως συνέβη στο 77' με το φάουλ του Μπέινς με τον Σιρίγκου, όμως, να είναι και πάλι στο σωστό σημείο.

Το 2-1 έμελλε να μην αλλάξει με την Ιταλία να ΄χει και 2ο δοκάρι στο ματς με τον Πίρλο στο 90' και να ξεκινά εν τέλει με το δεξί και την Αγγλία να μένει με την πικρή γεύση μίας καλής εμφάνισης με δεδομένο το «νεαρόν» της ηλικίας του ρόστερ της.

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Τζόνσον, Μπέινς, Τζέραρντ, Κέιχιλ, Τζαγκέλκα, Στάριτζ (79' Λαλάνα), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (61' Μπάρκλεϊ), Χέντερσον (73' Γουίλσιρ), Στέρλινγκ.

ΙΤΑΛΙΑ: Σιρίγκου, Κιελίνι, Νταρμιάν, Καντρέβα (79' Παρόλο), Μαρκίζιο, Μπαλοτέλι (73' Ιμόμπιλε), Μπαρτσάλι, Ντε Ρόσι, Παλέτα, Πίρλο, Βεράτι (57' Μότα).