Λεουτσάκος: «Δεν μπορεί να παίζει η SL1 και να λέμε ότι δεν κολλάει και να μην παίζει η SL2 και να λέμε ότι κολλάει»

Συνεχείς είναι οι προσπάθειες από την Ένωση Σούπερ Λίγκας 2- FootballLeague για να ξεκινήσουν τα δύο πρωταθλήματα, με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο να τονίζει ότι δεν γίνεται να μην κολλάει ο κορωνοϊός στη Σούπερ Λίγκα 1 και να κολλάει στις μικρότερες κατηγορίες.

«Είναι ένας κλάδος που τον έχει χτυπήσει η πανδημία περισσότερο από οκτώ μήνες. Θεωρούμε ότι υπάρχει μια διαφορετικότητα. Δεν μπορεί να παίζει η SL1 και να λέμε ότι δεν κολλάει και να μην παίζει η SL2 και να λέμε ότι κολλάει. Είναι αφύσικο.

Δεν γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα η β' κατηγορία να παίζει και εδώ όχι. Είναι σε ανοικτό χώρο και άπαντες ελέγχονται. Δεν υπάρχει θέμα διασποράς. Τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης SL2-FL στην ΕΡΤ Σερρών την Τρίτη (24/11).

Μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Για δήλωση Μαυρωτά ότι αν είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν θα το διέκοπταν οι ειδικοί: «Θα μπορούσε να δώσει και μία λύση να υπογράφαμε πιο μπροστά με το κρατικό κανάλι. Να βρίσκονταν οι παροχές από τους εκάστοτε υφυπουργούς Aθλητισμού, ώστε να ξεκινούσε το πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο και όχι να παλεύουμε κάθε χρόνο και να λέμε ότι ψάχνουμε να βρούμε χορηγίες μετά τον Νοέμβριο.

Προφανώς ο κύριος Μαυρωτάς δεν ήξερε ότι πριν ένα μήνα τελείωσε δικαστήριο από ομάδα που είχε προσφύγει. Ακούω κάποιους να λένε ότι δεν είχαμε ξεκινήσει, αλλά τα τελευταία δικαστήρια τελείωσαν πριν ένα μήνα. Η πολιτική ηγεσία δεν ξεκαθάριζε το τοπίο με την αναδιάρθρωση. Είχαμε βρει τον περίφημο νόμο που έλεγε να το αναλάβει η διοργανώτρια, αλλά η διοργανώτρια δεν είχε αναλάβει κάτι.

Οι αναδιαρθρώσεις γίνονται με υπουργική απόφαση. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και δεν καταλαβαίνω γιατί συζητάμε συνέχεια. Δεν έχω δει μια υπεύθυνη στάση. Αν είχαμε ξεκινήσει δεν θα μας σταματούσαν; Γιατί δεν μας αφήνουν να ξεκινήσουμε τότε; Έχουμε συνέχεια επαφή με τη ΓΓΑ. Έγινε μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ του κυρίου Μπουτσικάρη, του κυρίου Γραμμένου και κάποιων παραγόντων να κινηθούμε όλοι μαζί να ξεκινήσει άμεσα η Σούπερ Λιγκ 2. Είναι αλληλένδετη με τη Σούπερ Λιγκ 1. Υπάρχουν μπαράζ, ημερομηνίες σχετικές για να τελειώσουμε, το Κύπελλο. Έχουν γίνει κάποια τηλέφωνα, κάποιες παρεμβάσεις. Θεωρώ θα παίξουν μεγάλο ρόλο τα κρούσματα. Αναμένουμε μέρα με τη μέρα και ώρα με την ώρα να μας ειδοποιήσουν. Την Παρασκευή δεν συζητήθηκε το θέμα μας, γιατί υπήρχε μεγάλη έξαρση από τους επιδημιολόγους. Εξαρτώμαστε από την απόφασή τους και από το ύψος των κρουσμάτων.

Είχαμε μιλήσει με τον κύριο Χαρδαλιά πριν μία εβδομάδα, με τον γενικό γραμματέα τον κύριο Πρεζεράκο και με τον κύριο Γεραπετρίτη. Γίνονται προσπάθειες στην κατεύθυνση να μπορούμε κάποια στιγμή να ξεκινήσουμε. Όλα εξαρτώνται από την πανδημία. Χθες είχαμε μία μείωση, αλλά υπάρχουν πολλοί θάνατοι. Παίζουν πολλά ρόλο. Το ποδόσφαιρο αγγίζει όλες τις περιφέρειες. Το παράδοξο είναι ότι παίζει η Super League 1. Οι ομάδες απομονώνουν τα κρούσματα. Έχουν πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε κι εμείς, δεν ζητάμε κάτι παράλογο. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό».

Για το αίτημα ομαδικών προπονήσεων: «Θεωρώ ότι το εξετάζουν. Οι ομάδες πρέπει να ξεκινήσουν και σε πρώτη φάση η Σούπερ Λιγκ 2 και μετά η Football League. Θα υπάρχει ντόμινο. Υπάρχουν 3.000 οικογένειες και υπάρχουν και τα θέματα υγιεινής. Πάμε σε ψυχολογικά θέματα μετά. Είναι έξι παιχνίδια και στο κάθε παιχνίδι θα υπάρχουν 40-50 άτομα σε ανοικτό χώρο με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Δεν γίνεται να παίζει όλη η Ευρώπη και εμείς όχι».

Για το αν τροποποιηθεί η προκήρυξη: «Δεν το ξέρουμε. Αναμένουμε την ημερομηνία εκκίνησης. Ανάλογα θα το δούμε αυτό. Τα εξετάζουμε όλα. Παίζει μεγάλο ρόλο η ημερομηνία εκκίνησης».

Για τις ομάδες της Football League που δεν έχουν περάσει από την ΕΕΑ ακόμα: «Ανανεώθηκε η θητεία της ΕΕΑ πριν από μία εβδομάδα. Προσπαθούμε να μιλήσουμε με τις ομάδες να στείλουν άμεσα τους φακέλους για να μην έχουμε μεγαλύτερες καθυστερήσεις. Είδατε με τη Super League 2, πάλι καθυστερήσαμε. Υπάρχουν πολλά θέματα. Οι ομάδες προσπαθούν να μαζέψουν τα χαρτιά τους, δεν είναι εύκολο».

Για την ΕΡΤ: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια συμφωνία και ό,τι συμβόλαιο κάνουμε, να δείξουμε περισσότερα παιχνίδια. Ας δείχνουμε τέσσερα την αγωνιστική. Θεωρώ ότι θα μπορεί να τα δείξει και ο κόσμος να δει το ποδόσφαιρο της επαρχίας. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Για τα έσοδα από το στοίχημα: «Από ό,τι γνωρίζω είναι σε καλή εξέλιξη και ότι τον επόμενο μήνα θα έχουμε και μια θετική εξέλιξη. Να το δούμε, γιατί θα είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ό,τι χρήματα θα έρθουν, θα ξέρουν και πού πηγαίνουν».

Για τη Δόξα Δράμας και το πόρισμα που έχει στείλει στην ΕΠΟ η ΕΕΑ: «Σωστά, το έχει στείλει στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Είναι θέμα νομικής φύσης το πώς μπορεί η διοίκηση να το αντιμετωπίσει. Γνωρίζουν το σκεπτικό. Θα πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις. Θεωρώ ότι είναι άδικο η Δόξα να μην παίξει. Πρέπει να κινητοποιηθούν οι πολιτικοί παράγοντες της πόλης για να βοηθήσουν.

Δεν θέλω το σενάριο με 11 ομάδες. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι στην κατηγορία και δεν θέλω να το σκέφτομαι. Θα βοηθήσω όσο μπορώ, βάσει νομιμότητας να μπορέσει να πάρει μέρος. Είναι άδικο».

a-sports.gr