ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Σάντος: «Για ένα ακόμα όνειρο...»

Να φτάσει ψηλά θέλει η Ελλάδα σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο σύμφωνα με τα όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με την Κολομβία

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Όπως πάντα ο πρώτος αγώνας συγκεντρώνει πολλές προσδοκίες και είναι αγχωτικός για τους παίκτες. Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό. Ο αντίπαλος είναι αρκετά δύσκολος και δυνατός και θέλει να προκριθεί. Περιμένω έναν δυνατό αγώνα, πιστεύω όμως πως μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. 

Θα πάμε για τη νίκη, με σεβασμό για τον αντόπαλο που ξέρουμε πως είαι δυνατή ομάδα. Εχουμε τη δική μας προσωπικότητα».

Για αν επηρεάζει η απουσία του Φαλκάο: «Πιστεύω ότι δεν ισχύει αυτό. Είναι πολύ σημαντικοί αυτοί οι παίκτες φυσικά. Είναι παίκτες που κάθε προπονητής θα τους ήθελε. Είναι παίκτες που γνωρίζω καλά, αλλά δε πιστεύω πως δεδομένης της φύσης της Κολομβίας, θα αλλάξει το παιχνίδι της. Ο Γκουτιέρεζ, ο Ζαπάτα ο Βαλντέζ είναι σημαντικοί παίκτες. Δε έχει σημασία που δεν παίζει ο Φαλκάο. Δεν θα έχει μεγάλες διαφορές παρά τις απουσίες.

Ο προπονητής επιλέγει τους καλύτερους που έχει στη διάθεσή του. Εμείς δεν το λαμβάνουμε υπόψιν μας. Η Κολομβία θα είναι αυτή που ξέρουμε και που έχουμε μελετήσει».

Για τη μεγάλη νίκη του 2004 και αναφορικά με τις απαιτήσεις: «Αυτό έγινε τότε. Εννοείται πως όλοι το θυμόμαστε, όπως θυμόμαστε την πρώτη φορά που έπαιξε ο Πελέ και τα λοιπά. Αυτά είναι αξέχαστες στιγμές και το 2004 για την Ελλάδα ήταν σπουδαίο. Λίγες χώρες με το μέγεθος της Ελλάδς το έχουν πετύχει αυτό και προφανώς θα μνημονεύεται για πάντα.

Πάντα ονειρεύεσαι να κάνει κάτι ανάλογο. Ήρθαμε για να νικήσουμε και να φτάσουμε σε ακόμα ένα όνειρο».

Για τον Μήτρογλου: «Έπαιξε δύο μήνες στο 2014 και μετά έπαιξε λιγότερο, αλλά είχα την ευκαιρία να τον δω εν δράσει στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι παίκτης ο οποίος έχει σημαντικά προσόντα και χαρακτηριστικά που είναι σημαντικά για την ομάδα μας. Ο Κώστας κρίναμε πως πρέπει να είναι εδώ. Βελτιώθηκε πολύ η φυσική του κατάσταση και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Βέβαια, δεν είναι στο 100% του ρυθμού, αλλά μέρα με τη μέρα, θα είναι όλο και καλύτερος.

Μετά από το Μουντιάλ, ποιο είναι το μέλλον του: «Δεν είναι ερώτηση για τώρα. Δεν το σκέφτομαι καθόλου αυτή τη στιγμή».

Για τον Μανωλά: «Δεν ήταν σημαντικό. Κανένα πρόβλημα. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται, αλλά δεν έχει κάποιο πρόβλημα.

Για την αμυντική γραμμή και αν είναι σημαντικότερη: «Πιο σημαντική είναι η ομάδα. Αν παίξουμε μόνο άμυνα θα χάσουμε. Μία ολόκληρη ομάδα σε ολόκληρο το γήπεδο. Στο ποδόσφαιρο έτσι λειτουργούμε. Χρειαζόμαστε τους πάντες».

Αν άλλαξαν τα πλάνα του αναφορικά με τον Φαλκάο: «Τον γνωρίζω πολύ καλά τον Φαλκάο. Ήδη όμως, η Κολομβία παίζει χωρίς αυτόν αρκετούς μήνες. Έχει εξαιρετικούς επιθετικούς. Δεν θεωρώ πως έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Γνωρίζουμε πως είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει τα σχέδιά μου».

Για τη θερμοκρασία και τις συνθήκες της Βραζιλίας: «Παίζουμε σε μία χώρα με διαφορετικό κλίμα και το καταλαβαίνουμε αυτό. Δεν είναι ανησυχία όμως. Στην Ελλάδα κάνει περισσότερη ζέστη αυτές τις μέρες. Έχω έρθει αρκετές φορές στη Βραζιλία. Στο Μπέλο Οριζόντε δεν είναι τόσο άσχημα, όσο στο Νατάλ και τη Φορταλέζα. Θα είναι σίγουρα πρόβλημα. Όπως και να έχει προπονηθήκαμε σε παρόμοιες συνθήκες για να προσαρμοστούμε και να μην αποτελέσει όλη αυτή η ιστορία απότομη αλλαγή.

Στα άλλα δύο παιχνίδια θα έχει 90% και πάνω υγρασία και εκεί θα πρέπει να προσαρμοστούμε».

Για το αν θα αποκαλύψει κάτι για την ενδεκάδα: «Όντως δεν υπάρχουν μυστικά, αλλά δεν θα πω τίποτα για την ενδεκάδα».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις του από τη Βραζιλία: «Γνωρίζω καλά τη χώρα και την επισκέπτομαι πολλά χρόνια. Ο γιος μου έμεινε εδώ τρία χρόνια, οπότε δεν νιώθω κάπως διαφορετικά. Μου αρέσει, πάντα μου άρεσε. Είναι φανταστική χώρα για όλα. Ως προς το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το πρώτο μου και είναι συναρπαστικό το συναίσθημα. Εμαστε τρεις Πορτογάλοι προπονητές αλλά το σημαντικό, είναι πως η Ελλάδα είναι πάλι εδώ. Είναι σημαντικό μετά το Euro, έρχεται ξανά σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό που θα ήθελα να πάρω μαζί μου, είναι το καθήκον της Ελλάδας και του Εθνικού λαού».

Για τους Πορτογάλους προπονητές και αν υπάρχει πορτογαλική προπονητική σχολή: «Δεν ξέρω αν υπάρχει σχολή. Ξέρω πως υπάρχουν 180 προπονητές στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει κάτι λογικά».

Για τις προβλέψεις του από τον αγώνα: «Περιμέντε και θα δείτε. Μείς θα πάμε για τη νίκη, όπως θα κάνει και η Κολομβία. Και οι δύο θα παίξουν για τη νίκη».

Για την εμπειρά της Ελλάδας από μεγάλες διοργανώσεις: «Είναι μία καλή ομάδα η Κολομβία. Από τη στιγμή που έισαι εδώ στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις το αξίζεις. Νιώθουμε αυτοπεποίθηση. Η Κολομβία έχει μεγάλη ιστορία στο ποδόσφαιρο. Είμαστε εδώ δείχνοντας σεβασμό για όλους τους αντιπάλους μας. Θα προχωρήσουμε. Αυτό λέω στους παίκτες μου, γιατί έχουμε τις ικανότητες. Πιστεύω ότι χωρίς αυτοπεποίθηση δεν γίνεται τίποτα».

Πηγή: onsports.gr