ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2014: Εθνική Αλγερίας

Πολλοί την θεωρούν μία από τις πιο αδύναμες ομάδες του τουρνουά. Αν υποτιμηθεί θα κάνει σίγουρα ζημιές και αν υποτιμήσει τον εαυτό της θα ζήσει ακόμα ένα άγευστο Παγκόσμιο Κύπελλο, το 4ο στην ιστορία της.

Η Αλγερία είναι σίγουρα μία ομάδα που δεν μπορεί να προκαλέσει φόβο στους αντιπάλους της με τα ονόματα του ρόστερ, όμως έχει να αντιπαραθέσει πάθος, ενέργεια, ομαδικότητα, πολύ καλό προπονητή (από κάτι τέτοιους βγήκε το προσωνύμιο «αλεπού») και μαχητικότητα. 

Το σημαντικότερο βέβαια στην περίπτωση των Αλγερινών είναι οι δυνατότητες διάκρισης μέσω αυτής της διοργάνωσης. Το κίνητρο αυτό μπορεί να δώσει φτερά στους «διψασμένους» Αλγερινούς του Βαχίντ Χαλίλχοζιτς.

Ενώ τα τελευταία χρόνια έδειχναν πως θα είναι η επόμενη δύναμη του Αφρικανικού ποδοσφαίρου, οι Αλγερινοί πραγματοποίησαν μέτριες εμφανίσεις στο Αφρικανικό Πρωτάθλημα το 2013 χωρίς να εντυπωσιάσουν. Μετά την απογοήτευση του περασμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου δεν κατάφεραν να σκοράρουν, ήρθε η αποκαθήλωση εντός Αφρικανικής ηπείρου. 

Παρόλα αυτά στην προκριματική φάση έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και μετά την εύκολη πρόκριση από την πρώτη φάση των ομίλων κατέληξαν να παίζουν το εισιτήριο για την Βραζιλία εναντίων της Μπουρκίνα Φάσο (2η στο Αφρικανικό Κύπελλο του 2013).

Τα πράγματα έγιναν δύσκολα μετά την ήττα με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι, όμως με μεγάλη πειθαρχία και σοβαρότητα κέρδισαν με το χρυσό 1-0 στον δεύτερο αγώνα και ταξιδεύουν για Βραζιλία. 

Διαβάστε περισσότερα στο betarades.gr...