ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2014: Εθνική Ουρουγουάης

«Μπορεί να είμαστε λίγοι όμως έχουμε καρδιά» έχει δηλώσει ένας από τους μύθους της ποδοσφαιρικής Ουρουγουάης, Πάμπλο Γκαρσία.

Μία χώρα με μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία με αποκορύφωμα τις δυο κατακτήσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1930 και το 1950. Είναι πάντα μία υπολογίσιμη δύναμη και μάλιστα τώρα ακόμα περισσότερο αφού στις τάξεις της έχει δυο από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο, τους Λουίς Σουάρεζ και Έντισον Καβάνι (με τον 34χρονο Ντιέγκο Φορλάν να τους πλαισιώνει).

Στην προηγούμενη διοργάνωση έφτασαν στην 4η θέση και ένα χρόνο μετά κατέκτησαν το Κόπα Αμέρικα, γεγονός που ανέβασε τις μετοχές της ομάδας στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Παράλληλα, αυτές οι επιτυχίες έφεραν και τα αρνητικά τους καθώς ενώ όλοι θεωρούσαν πως η Ουρουγουάη θα τερμάτιζε στις πρώτες θέσεις των προκριματικών του Μουντιάλ, οι Σελέστε απογοήτευσαν και χρειάστηκαν την διαδικασία των πλέι οφ για να πάρουν το εισιτήριο για την Βραζιλία.

Το κίνητρο πάντως που έχουν για να κάνουν μία μεγάλη πορεία στην διοργάνωση είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλο κυρίως λόγω της κόντρας τους με τους Βραζιλιάνους (και τους Αργεντινούς).

Διαβάστε περισσότερα στο betarades.gr...