ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Το σήκωσε η "Βασίλισσα"!!

Περίμενε 12 χρόνια αλλά η «βασίλισσα» της Ευρώπης, Ρεάλ, είναι ξανά στο θρόνο της μετά το 4-1 κόντρα στην Ατλέτικο στην παράταση, κερδίζοντας το δέκατο Κύπελλο Πρωταθλητριών! 

Σε ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις και την Ατλέτικο να είναι καλύτερη στα σημεία για όσο άντεχε (65 περίπου λεπτά), η Ρεάλ πίεσε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας και έφτασε δίκαια στην ισοφάριση με τον Ράμος στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στην παράταση οι παίκτες του Αντσελότι πήραν το προβάδισμα με τον Μπέιλ και από εκεί και πέρα το θριαμβευτικό φινάλε ήταν βέβαιο για τη «βασίλισσα» της Ευρώπης.

Έκλεισαν τους χώρους και «βραχυκύκλωσαν» τη Ρεάλ οι παίκτες του Σιμεόνε, που έμειναν από δυνάμεις και στερήθηκαν των υπηρεσιών του Ντιέγκο Κόστα που αγωνίστηκε για εννιά μόλις λεπτά. Το τελικό σκορ τους αδικεί σε κάθε περίπτωση.

Βελτίωσαν πολύ την εικόνα της Ρεάλ οι αλλαγές του Αντσελότι, Μαρσέλο και Ίσκο, κορυφαίος ο Ντι Μαρία.

Δέκα πλέον τα Κύπελλα Πρωταθλητριών για τους «μερένχες», επίτευγμα μοναδικό στα χρονικά του θεσμού, με τη Ρεάλ να γίνεται η πρώτη ομάδα που φτάνει σε διψήφιο αριθμό κατακτήσεων. 

Τα προπονητικά σχήματα

Το 4-3-3 του Αντσελότι, είχε τον Κασίγιας κάτω από την εστία, με τους Κοεντράο, Βαράν, Ράμος και Καρβαχάλ στην άμυνα. Ο Κεντίρα ήταν σε ρόλο «κόφτη», με τους Μόντριτς και Ντι Μαρία να τον πλαισιώνουν. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μπενζεμά, με Ρονάλντο και Μπέιλ να κινούνται στο πλάι του.

Ο Κουρτουά έπαιξε στο τέρμα στο 4-4-2 του Σιμεόνε, ενώ την άμυνα αποτελούσαν οι Φιλίπε Λουίς, Γοδίν, Μιράντα και Χουανφράν. Τιάγκο και Γκάμπι ήταν τα κεντρικά χαφ, ενώ οι Ραούλ Γκαρθία και Κόκε κάλυπταν δεξί και αριστερό άκρο αντίστοιχα. Ο Βίγια ξεκίνησε στο πλευρό του Ντιέγκο Κόστα, ωστόσο μετά την αντικατάσταση του Βραζιλιάνου, ο Ισπανός πέρασε στην κορυφή και ο Αντριάν Λόπεθ κινήθηκε σαν περιφερειακός.

Ο Κόστα έξω, ο Γοδίν... μέσα!

Κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο τελικά ξεκίνησε στο ματς ο Ντιέγκο Κόστα. Ο Βραζιλιάνος αποσύρθηκε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, αφού δεν μπορούσε να συνεχίσει, με τον Σιμεόνε να χάνει έτσι μια αλλαγή από νωρίς.

Το παιχνίδι πήγε πάντως στον ρυθμό που ήθελε η Ατλέτικο. Η Ρεάλ έλεγχε μεν, δεν απειλούσε δε. Οι «μερένχες» είχαν την κατοχή αλλά πέραν τούτου ουδέν, με τους «ροχιμπλάνκος» να «βολεύονται» με τις αντεπιθέσεις.

Οι παίκτες του Αντσελότι ωστόσο, έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία, μέχρι και την επίτευξη του γκολ. Ο Μπέιλ βρέθηκε αναπάντεχα με τη μπάλα στα πόδια μετά τη λάθος πάσα του Τιάγκο, επιτέθηκε κατά μέτωπο αλλά απέναντι από τον Κουρτουά έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι στο 32'!

Ο εκνευρισμός στις τάξεις της Ρεάλ αυξανόταν όσο περνούσε η ώρα και η Ατλέτικο το εκμεταλλεύτηκε στο 36'. Ο Γοδίν πήρε την κεφαλιά στην εξέλιξη της φάσης μετά από κόρνερ της ομάδας του, νίκησε τον Κεντρίρα στον αέρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας που ήταν εκτός θέσης.

Το 0-1 συνόδεψε την Ατλέτικο στα αποδυτήρια, με τους «ροχιμπλάνκος» να βγάζουν φοβερό πάθος στο χορτάρι μετά το προβάδισμά τους.

Δικαιοσύνη

Η Ατλέτικο μπήκε με φόρα από το πρώτο ημίχρονο στο δεύτερο μέρος, πιέζοντας και βγαίνοντας με μεγάλη δύναμη πάνω στη μπάλα.

Ωστόσο αυτό κράτησε περίπου μέχρι το 60'. Οι παίκτες του Σιμεόνε έδειξαν να έχουν κουραστεί και έδιναν σιγά σιγά όλο και περισσότερο χώρο στη Ρεάλ.

Οι «μερένχες» το εκμεταλλεύτηκαν και ξεκίνησαν να πιέζουν ασφυκτικά τους αντιπάλους τους, με την πίεση αυτή να κορυφώνεται όσο περνούσε η ώρα.

Η πολυπρόσωπη άμυνα των «ροχιμπλάνκος» δεν άφηνε ωστόσο περιθώρια για κάποια «καθαρή» ευκαιρία για την παρέα του Ρονάλντο, με τον Μπέιλ να χάνει (ξανά) τη σημαντικότερη. Ο Ουαλός βγήκε σε πλάγιο τετ α τετ με τον Κουρτουά στο 77' αλλά το τελείωμά του ήταν για ακόμα μία φορά απογοητευτικό.

Η πίεση των παικτών της Ρεάλ γινόταν ασφυκτική, με το γκολ να μοιάζει πως... έρχεται!

Και έτσι έγινε! Χρειάστηκε δείξει το ρολόι το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων για να σηκωθεί πιο ψηλά από όλους ο Σέρχιο Ράμος και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά και το παιχνίδι στην παράταση (1-1)! 

Παράταση

Η παράταση ξεκίνησε όπως ανέμεναν οι περισσότεροι αλλά ολοκληρώθηκε πολύ διαφορετικά.

Με την κούραση να είναι εμφανής και στις δύο πλευρές, η εικόνα του αγώνα παρέμενε πανομοιότυπη με αυτή του φινάλε της κανονικής διάρκειας. Η Ρεάλ προσπαθούσε να πιέσει και η Ατλέτικο αμυνόταν ως επί το πλείστον.

Τα πάντα άλλαξαν από τον καλύτερο παίκτη των «μερένχες» στον τελικό, Άνχελ Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός που με τις κούρσες του αναστάτωσε τις περισσότερες φορές την πολύ καλή άμυνα των «ροχιμπλάνκος», πραγματοποίησε ακόμα μία τέτοια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά είδε το σουτ του να σταματά στον Κουρτουά. Ωστόσο, ο Μπέιλ ακολούθησε τη φάση και σε κενή εστία έκανε με κεφαλιά το 2-1 για τη Ρεάλ στο 110'.

Τα πάντα είχαν κριθεί από εκεί και μετά, με τη «βασίλισσα» να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, αφού ο Μαρσέλο (βοήθησε πολύ) έγραψε με σουτ το 3-1 στο 118' και ο Ρονάλντο έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς στο 120' από τη λευκή βούλα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Φάμπιο Κοεντράο (Μαρσέλο 59'), Κεντίρα (Ίσκο 59'), Μόντριτς, Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά (Μοράτα 79')

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς (Αλντερβαϊρέλ 83'), Τιάγκο, Γκάμπι, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (Σόσα 66'), Βίγια, Ντιέγκο Κόστα (Αντριάν Λόπεθ 9')