ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Λεουτσάκος: «Έχουμε προτάσεις για αναδιάρθρωση με σχέδιο τριετίας»

Για όλα τα θέματα που αφορούν τόσο τη Σούπερ Λίγκα 2 όσο και τη Football League αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Μιλώντας την Κυριακή (7/6) στο Star Κεντρικής Ελλάδας, ο πρόεδρος της Ένωσης SL2-FL μίλησε για την αναδιάρθρωση που ζητούν οι δύο κατηγορίες, λέγοντας ότι υπάρχουν προτάσεις για ένα σχέδιο τριετίας.

«Το θέμα της αναδιάρθρωσης ξεκίνησε από το κομμάτι που λέγεται ΕΠΟ καθώς ανέβασε από τη Γ' Εθνική αντί για τέσσερις ομάδες οκτώ λόγω της πανδημίας. Εμείς έχουμε κάνει κάποιες προτάσεις το συμβούλιο και οι ομάδες. Εμείς προτείνουμε για του χρόνου αν μπορούν να γίνουν οι ομάδες να γίνουν 18 στη Super League 1 και να υπάρχουν δύο κατηγορίες με 16+16 ομάδες. Όλα αυτά τα δεδομένα τα έθεσα και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ λόγω και πάλι της πανδημίας γιατί και εμείς βρεθήκαμε προ εκπλήξεων αντί για 4 πρωταθλητές να έχουμε 8. Για αυτό το λόγο ζητήσαμε και ραντεβού με τον κύριο Γραμμένο και τον κύριο Αυγενάκη, προκειμένου να θέσουμε τα προβλήματα και τους προβληματισμούς για την επόμενη μέρα γιατί όπως ξέρετε δεν υπάρχει ούτε ενεργό τηλεοπτικό συμβόλαιο για τον επόμενο χρόνο, ούτε έσοδα υπάρχουν.

Έχουμε κάποιες προτάσεις προκειμένου να φτιαχτεί ένα σχέδιο τριετίας, να έχουν κάποια έσοδα οι ομάδες από τις στοιχηματικές εταιρείες που αναμένεται να πάρουν άδεια, γιατί δεν νοείται να χρησιμοποιούν τις ομάδες μας χωρίς να μην έχουμε ούτε ένα έσοδο, και θα συζητήσουμε με τον κύριο Αυγενάκη για το τι μέλλει γενέσθαι με το τηλεοπτικό τοπίο», είπε ο Λ. Λεουτσάκος.

Επίσης, δήλωσε:

Για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 2: «Εάν μιλάμε βάσει δεδομένων στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο πάρθηκε μία απόφαση να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα με την πρώτη αγωνιστική να παίζεται στις 29/6 και η δεύτερη στις 4/7. Όλα αυτά είχαν προηγηθεί μίας συνεδρίασης που κράτησε 4 ώρες και ένα διοικητικό συμβούλιο την Παρασκευή και μία Ε.Ε της ΕΠΟ στην οποία η Super League 1 έθεσε ένα θέμα ότι έπρεπε να υπάρχει ένα deadline στο μπαράζ μέχρι τις 2 Αυγούστου. Εμείς δεν το γνωρίζαμε αυτό για αυτό και είχαμε βάλει έναρξη 29 του μήνα, δεν είχε πει κάποια τελική ημερομηνία για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα και μέσω κορωνοϊού και πανδημίας καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Το πρωτάθλημα της Football League δεν ολοκληρώθηκε γιατί οι ομάδες δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν. Μετά από αυτά να σας ενημερώσω ότι το ραντεβού με τον κύριο γραμμένο είναι Τρίτη στις 14.30 και τον κύριο Αυγενάκη στις 16.00».

Για τις συναντήσεις με Γραμμένο και Αυγενάκη: «Οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα, δεν μπορεί η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι στον αέρα. Οι συναντήσεις που θα κάνουμε με τον κύριο Γραμμένο, γιατί τον πρώτο λόγο τον έχει η ΕΠΟ, και με τον κύριο Αυγενάκη για το τι θα επακολουθήσει και από εκεί και πέρα, μετά τις συναντήσεις και το αποτέλεσμα αυτών θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις».

Για τα αιτήματα των κατηγοριών στην Ε.Ε. της ΕΠΟ: «Ειδικά για φέτος γιατί οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες και ο κόσμος το καταλαβαίνει, ότι οι περισσότερες ομάδες λόγω οικονομικών καταστάσεων αν τελειώσει η Super League 2 θα υπάρξουν προβλήματα. Ζητήσαμε εγγράφως να ισχύσουν αυτά τα αιτήματα και αν του χρόνου επανέλθει κανονικότητα να δούμε τα πράγματα διαφορετικά».

a-sports.gr