ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τι ισχύει φέτος στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής

Όπως και πέρσι έτσι και στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής της περιόδου 2018-2019, στο τέλος θα ...πανηγυρίζουν οκτώ πρωταθλητές στην αρχή, αλλά μόνο τέσσερις ...στο τέλος.

 Και αυτό γιατί οι 8 πρωταθλητές θα αγωνιστούν σε 2 ομίλους των 4 ομάδων καθένας, από τους οποίους θα ανέλθουν στην Β΄ Εθνική οι 2 πρώτοι από κάθε όμιλο.

Το πρωτάθλημα θα αρχίσει στα τέλη του Σεπτέμβρη (23/9), ενώ δεν υπάρχει τελικά αλλαγή  στον αριθμό συμμετοχής παικτών άνω των 33 ετών, που παραμένουν πέντε.

Δείτε όμως όσα ενδιαφέρουν από τη νέα προκήρυξη:

►Η αρμοδιότητα διοργάνωσης του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και ορισμού και διεξαγωγής των αγώνων ανήκει στην Επιτροπή Γ΄ Εθνικής κατηγορίας ( εφεξής « η Επιτροπή») της Ε.Π.Ο.

►Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 8 Ομίλους.

► Ως ημερομηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται ι η Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018.

►Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η Διοργανώτρια δύναται να αλλάξει την ώρα έναρξης αγώνα ή και το γήπεδο τέλεσης αυτού, υποχρεούμενη να ειδοποιήσει όλους τους ενδιαφερόμενους τουλάχιστον είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την έναρξή του.

Σύμφωνα με τα άρθρα 5 και 6 του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου όλα τα Σωματεία Γ΄ Εθνικής είναι υποχρεωμένα να απασχολούν ως Προπονητή κάτοχο Διπλώματος U.E.F.A. Β΄ τουλάχιστον και για τους τυχόν, Βοηθούς Προπονητές το Πιστοποιητικό U.E.F.A. Β΄ τουλάχιστον. Οι προπονητές θα φέρουν την Ειδική Ταυτότητα και το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που εκδίδει η Ε.Π.Ο..

Σε κάθε, τυχόν, αλλαγή Προπονητή τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατίθενται στην Ε.Π.Ο. (Τμήμα Προπονητών), εντός δέκα πέντε (15) ημερών, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις.

► Είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση επτά (7) ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

►Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών.