ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Απόψεις για το ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ από έναν φίλο του ποδοσφαίρου

«Από την λεπτομερή παρακολούθηση του αγώνα προκύπτουν τα παρακάτω:Ο Ενρίκε παρουσίασε την ομάδα με σχηματισμό 3-3-4. Είχε Ουμτιτί αριστερά, Πικέ στο κέντρο και Μασεράνο δεξιά στην άμυνα με εντολή να προωθούνται οι δύο ακραίοι και να μένει μόνο ο Πικέ πίσω βοηθούμενος από τον κεντρώο Μπουσκέτς όταν τα μπάκ προωθούνταν

.Ο σχηματισμός αυτός επιβλήθηκε από τις καταστάσεις αφού δεν έχει διδαχθεί ούτε εφαρμοσθεί στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας.

Η Παρί αντίθετα παρά τον Ισπανό προπονητή που έχει, θεώρησε τον αγώνα διαχειρίσιμο, αγνοώντας ότι παίζει με μία από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη η οποία όταν βρεθεί στην μέρα της μπορεί να κατορθώσει το ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ.

Κατεβάζει την ομάδα με 4-2-3-1 με τους Νράξλερ, Βεράτι και Λούκα στην τριάδα πίσω από τον Καβάνι, με εντολή στον Βεράτι να βοηθάει τα αμυντικά χάφ Ραμπιό και Ματουιντί. Στην άμυνα είχε την τετράδα Μενιέ, Κουρζάβα, Σίλβα και Μαρκίνιος. Σχεδόν τον ίδιο σχηματισμό με το α΄παιχνίδι.

Η ροή του παιχνιδιού γνωστή: χαλαρή άμυνα και 1-0 στο 2΄, αυτογκόλ στο 39΄, πέναλτυ που μάλλον δεν ήταν και 3-0 και μείωση με Καβάνι 3-1 στο 62΄. Από εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Φανταστκή εκτέλεση φαουλ και 4-1 στο 88΄, πέναλτυ από τον πλαινό διαιτητή και 5-1 στο 91΄και η ολική ανατροπή στο 95΄.

Επειδή πολλοί, για να μειώσουν την ανατροπή, ισχυρίζονται ότι πήρε πέναλτυ μαιμού ή δεν έδωσε πέναλτυ σε χέρι του Mασεράνο και έτσι προκρίθηκε, επισημαίνονται  τα παρακάτω:

Η Μπαρτσελόνα πήρε 2 αμφισβητούμενα πέναλτυ αλλά τα έβαλε και τα δύο, το ένα μάλιστα στο 90΄, ενώ στατιστικά 4 στα 10 χάνονται, άρα άριστη ψυχολογία.

Έπαιξε σε σχηματισμό που δεν ξέρω αν έχει παίξει ποτέ καμία ομάδα σε επίπεδο Τσάμπιονς Λίγκ και θριάμβευσε.

Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που δίνονται ή δεν δίνονται αμφισβητούμενα πέναλτυ σε κρίσιμους αγώνες.

Και ρωτάω, τι έκανε ο αμειβόμενος με εκατομμύρια  Έμερι στην τομέα της ψυχολογικής προετοιμασίας ΠΡΙΝ από ένα τόσο κρίσιμο αγώνα; Μήπως το θεώρησε απλή διαδικασία; Ότι και να σκέφτηκε, απέτυχε.

Πού ήταν το σχέδιο Β σε περίπτωση που κάτι στράβωνε αφού έπαιζε με την Μπαρτσελόνα και όχι με την Γκινγκάμπ; Τι αλλαγές έκανε και τι εντολές έδωσε; Στο γήπεδο πάντως δεν άλλαξε τίποτα εκτός από την ευκαιρία του ικανότατου Ντι Μαρία.

Τι οδηγίες έδωσε μετά το 3-1, αν έδωσε; Τελείωσε, προκριθήκαμε;

Στα τελευταία 10΄που η μπάλα έκαιγε που ήταν ο Μαρκίνιος των 32 εκατ., ο Κουρζάβα των 23 εκατ., ο Βεράτι των 40 εκατ., o ο Ματουιντί των 30 εκατ.,ο Λούκας των 37  εκατ.;  (Οι αξίες που προκύπτουν από το trasfermarkt.de). ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ!

Συνολική αξία παικτών που χρησιμοποιήθηκαν, Μπαρτσελόνα 550 εκατ, Παρί 350 εκατ.(πηγή: transfermarket.de)

Συμπέρασμα: Σίγουρα η Μπαρτσελόνα βοηθήθηκε αλλά τα στοιχεία που της έδωσαν την πρόκριση ήταν το ρίσκο του σχηματισμού, τα γρήγορα γκόλ, η αξία των παικτών αλλά και η ανυπαρξία αντίπαλου προπονητή και παικτών»

Δούλου Θεολόγος

Φίλος του Ποδοσφαίρου