ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Για πρόεδρος στην ΕΠΟ πάει ο Ζήσης Βρύζας!

O Γιάννης Δρόσος δεν έχει πολλά ...credits ως πρόεδρος στην ΕΠΟ. Κι αυτό είναι κάτι δεδομένο, ακόμη κι αν ανανεωθεί η θητεία (λήγει στις 31 Μαΐου) της Επιτροπής Εξομάλυνσης.

Εδώ που τα λέμε άλλωστε, ο 65χρονος δικηγόρος στο επάγγελμα και καθηγητής νομικής βρέθηκε μάλλον απ΄το...πουθενά (και με τις ευλογίες της FIFA) στην προεδρία της ομοσπονδίας.

Χωρίς νάχει νωρίτερα καμία απολύτως σχέση με τον άγριο και όμορφο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η πρώτη του ποδοσφαιρική εμπειρία, παραπέμπει έντονα στους πρωθυπουργούς των οικουμενικών κυβερνήσεων, οι οποίοι αναλαμβάνουν έναν καθαρά μεταβατικό ρόλο και συνήθως με σύντομη ημερομηνία λήξης.

Ε κάπως έτσι έχει το πράγμα και στην προκειμένη περίπτωση με τον president Δρόσο. Μένει, μέχρι να φύγει. Όσο για τον διάδοχο του στην προεδρία της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας;...

Μην παίρνετε και όρκο πως αυτός θα προκύψει - a priori - μέσω των εκλογών που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν προ μηνών και πήραν αναβολή μέχρι νεωτέρας.

Στην Ελλάδα βασιλεύει όπως μας έχει διδάξει πολλάκις η ιστορία το ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Και η Επιτροπή Εξομάλυνσης υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τον ερχόμενο Μάιο, να ανανεώσει την θητεία της, από τρεις μήνες μέχρι και έναν χρόνο.

Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανόν νάχουμε και έναν ανασχηματισμό στη σύνθεσή της που θα... ακουμπήσει ακόμη και την θέση του προέδρου.

Μια φορά δεν είναι λίγοι εκείνοι στο Πάρκο Γουδή (και όχι μόνο) οι οποίοι θα ήθελαν να δουν τον Ζήση Βρύζα να παίρνει εσωτερική... προαγωγή. Και από υπεύθυνος των Εθνικών ομάδων και της Διεύθυνσης Αγωνιστικού που είναι σήμερα, να καθίσει στον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ!

Το αν τώρα η επιθυμία τους θα γίνει ή όχι πραγματικότητα, είναι κάτι που ο χρόνος και μόνο θα δείξει.