- ΡΕΤΡΟ
- Posted
- Διαβάστηκε 149 φορές
Ρετρό | Νάουσα – Βέροια: Μια ακόμα μεγάλη ημαθιώτικη «μάχη» μπροστά σε κατάμεστες εξέδρες!
Το ημαθιώτικο clasico δεν χρειαζόταν απαραίτητα γκολ για να καθηλώσει. Ακόμη και σε αναμετρήσεις όπου κυριάρχησε η τακτική, το πάθος στο χορτάρι και ο παλμός στις ασφυκτικά γεμάτες εξέδρες έφταναν για να δημιουργήσουν μια μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση.
Μια τέτοια στιγμή από τα τέλη της δεκαετίας του '80 φέρνει στο φως το kerkidasport.gr, μέσα από το σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο που μας παραχώρησε ο παλαίμαχος άσος του ΦΑΣ, Ούνο Μιχαηλίδης. Με τις κερκίδες του ΔΑΚ Νάουσας να «βουλιάζουν» από χιλιάδες φιλάθλους και των δύο ομάδων, ο Μιχαηλίδης ελέγχει την μπάλα υπό το στενό μαρκάρισμα του Κώστα Τουτολού της Βέροιας.
Ήταν 26 Φεβρουαρίου 1989 (23η αγωνιστική Β’ Εθνικής) όταν οι δύο «αιώνιοι» του νομού διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε ένα δυνατό, κλειστό παιχνίδι. Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο και το τελικό 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, σε ένα ματς όπου στο 78' πέρασε ως αλλαγή για τη Νάουσα ένας νεαρός που έμελλε να γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο: ο Βασίλης Τσιάρτας.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Β’ Εθνική (23η αγωνιστική) – 26 Φεβρουαρίου 1989
Γήπεδο: ΔΑΚ Νάουσας
ΝΑΟΥΣΑ – ΒΕΡΟΙΑ 0-0
Διαιτητής: Θαλάσσης (Εύβοιας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΝΑΟΥΣΑ: Τσελιόπουλος, Μιχαηλίδης, Θαθαρόπουλος, Ιακωβίδης, Γιατζιτζόπουλος, Μάρκου, Υφαντίδης, Σιδηρόπουλος, Αλεξιάδης, Αργυρίου (78’ Τσιάρτας), Ρουσσομάνης.
ΒΕΡΟΙΑ: Λαζάρωφ, Καβάσης, Κωνσταντινίδης, Μαντζιούνης, Τουτολός, Κουσουλάκης, Αλεξανδρής (81’ Παπαδόπουλος), Τσιούχας, Ανανιάδης (76’ Μαρνέλας), Στόιος, Μαλουμίδης.
Ευχαριστούμε θερμά τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΦΑΣ Νάουσα, Ούνο Μιχαηλίδη, για την ευγενική παραχώρηση του αρχειακού υλικού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νάουσα – Βέροια: Η απόλυτη προϊστορία του ημαθιώτικου clasico με γηπεδούχο τον ΦΑΣ
Το KerkidaSport θυμάται: Νάουσα – Βέροια, τα ντέρμπι μιας άλλης εποχής!
Νάουσα – Βέροια: Όταν ο κόσμος «κρεμόταν σαν τσαμπιά» στο βροχερό ΔΑΚ!
Νάουσα – Βέροια: Μια ποδοσφαιρική «παράσταση» που συζητήθηκε για καιρό!
Σχετικά Άρθρα
-
Β’ Εθνική Γυναικών: Για το «4 στα 4» η Βέροια – Υποδέχεται στο Δημοτικό Στάδιο τον Αίαντα Πυλαίας -
Ανατροπή στην ανατροπή και επικό "διπλό" για τον Απόλλωνα Αγ. Γεωργίου στην Αλεξάνδρεια! (φωτο) -
"Πεντάστερη" η Θύελλα Σταυρού, συνέτριψε τον Ολυμπιακό Νάουσας και παρέμεινε στην κορυφή (φωτο) -
Καταιγιστικός από το α' μέρος ο Λουτρός, 5-0 τον Κοπανό με υπογραφή Κίτσα και Βουλγαράκη! (φωτο)



