ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1730 φορές

Ο Κώστας Κατσώνης σχολιάζει το ΒΕΡΟΙΑ - Ηρακλής

Ο παλαίμαχος άσσος και παλιός προπονητής της «Βασίλισσας του βορρά», Κώστας Κατσώνης, σχολιάζει στο kerkidasport.gr την εντός έδρας «λευκή» ισοπαλία της ΒΕΡΟΙΑΣ κόντρα στον Ηρακλή.

Αναλυτικά τα όσα σημειώνει για την συγκεκριμένη αναμέτρηση:

Η ΒΕΡΟΙΑ στο χθεσινό παιχνίδι ήταν δυο κλάσεις ανώτερη από τον Ηρακλή. Με ποσοστά κατοχής μπάλας αλά Μπαρτσελόνα ανάγκασε τον μεγάλο σε όνομα και ιστορία αλλά μικρό σε απόδοση και αξία ποδοσφαιριστών, αντίπαλο της σε παθητικό ρόλο σε όλο το 90λεπτο.

Η εμφάνιση της «Βασίλισσας» εκτιμώ ότι ήταν η καλύτερη φετινή, στα ίδια επίπεδα με αυτή απέναντι στον Ολυμπιακό. Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να νικήσει και να βελτιώσει την θέση της στο βαθμολογικό πίνακα.

Έπαιξε σωστά, κυριάρχησε στον χώρο του κέντρου, αλλά επιθετικά είτε λόγω έλλειψης ομαδικότητας και ικανού σέντερ φορ, είτε λόγω της πολυπρόσωπης αμυντικής γραμμής του Ηρακλή, δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Η επιθετική αδυναμία είναι εμφανής, μας λείπουν τα πολλά γκολ της περσινής σαιζόν με τους Καλτσά, Μπεν και Ντουμίτρου. Ο Γεωργιάδης χρησιμοποίησε 6 επιθετικούς χωρίς κανένας να έχει καλή απόδοση.

Ενώ σταδιακά έδεσε πολύ καλά την άμυνα, ενώ στα τελευταία ματς άλλαξε το κέντρο και σε πρόσωπα και σε σχηματισμό, με αποτέλεσμα να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και όχι με αντεπιθέσεις, στην επίθεση ακόμα ο προπονητής ψάχνεται.

Δεν έχει βρει την κατάλληλη χημεία μεταξύ των επιθετικών, δείχνει ότι λείπουν οι αυτοματισμοί, λείπει η ομαδικότητα, λείπει η καλή προσωπική ενέργεια με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλο πρόβλημα στο γκολ.

Ειδικά στο χθεσινό ματς μετά τις κινήσεις του προπονητή του Ηρακλή να παίξει πιο πίσω ήταν λάθος κατά την άποψή μου η αλλαγή του Καϊκουτ. Νομίζω ότι θα έπρεπε προς το τέλος να αλλάξει το 4-3-3 σε 4-2-4 με Γιουσούφ- Καικουτ-Κολα- Αμπνουν στην επίθεση, γεμίζοντας την περιοχή του αρνητικού και παραπαίοντα Ηρακλή.

Ο Ηρακλής ήταν απογοητευτικός, μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος! Με παίκτες μέτριους, πήρε ένα βαθμό καθαρά από τύχη και ανικανότητα της ΒΕΡΟΙΑΣ στην τελική προσπάθεια. Ομάδα με πολύ κόσμο στις κερκίδες αλλά πολύ μικρή αγωνιστικά.

Ατομικά ο Λόπεζ ήταν θεατής σε όλο το παιχνίδι εκτός από μια φάση με τον Βέλλιο, η τετράδα της άμυνας Νέτο – Οστοϊτς – Εντζεγκέλε - Γιαννουλης δεν είχε ιδιαίτερη πίεση με τους δυο ακραίους αμυντικούς να βοηθάμε και επιθετικά, ενώ η τριάδα του κέντρου Μαραγκός – Άρτσε – Μαγιέφσκι εξαιρετική ανασταλτικά και δημιουργικά. Ήταν οι τρεις καλύτεροι παίκτες της ομάδας. Τέλος, στην επίθεση η απόδοση και των 6 παικτών που χρησιμοποιήθηκαν ήταν μέτρια έως κακή.

Συμπερασματικά η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, πρέπει όμως ο Γεωργιάδης να βελτιώσει την επιθετική της τακτική, είτε με τους υπάρχοντες παίκτες, είτε με την απόκτηση ικανού σέντερ φορ με ιδιαίτερο προσόν το σκοράρισμα…