ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1363 φορές

Ο υπερπολύτιμος Χαβιέρ Κάμπορα

Μπορεί ο Ιταλοσουηδός Νικολάο Ντουμίτρου να έχει κλέψει τις εντυπώσεις στις πρώτες οχτώ αγωνιστικές του πρωταθλήματος για την ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ, ωστόσο ο πραγματικός πρωταγωνιστής της «Βασίλισσας του Βορρά» είναι άλλος.

Ο λόγος για τον Χαβιέρ Κάμπορα, τον αργεντινό επιθετικό από το Ροζάριο ο οποίος επανασυστήθηκε στο ελληνικό κοινό, μετά το πέρασμά του από τον Άρη. Στα 34 χρόνια του πήρε το χρίσμα από τους Κίκε Ερνάντεθ και Χοσέ Γκρανέρο ώστε να αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό της ΒΕΡΟΙΑΣ.

Το «κουτάβι» σε οχτώ αγώνες πρωταθλήματος μετράει 3 τέρματα και 2 ασίστ, ποσοστά διόλου άσχημα για τον ίδιο και την ομάδα του. Στο κύπελλο δε, έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα μια φορά ενώ μετράει ακόμη μια ασίστ. Συνολικά έχει αγωνιστεί 700 λεπτά και μετράει 1 γκολ ανά 3,7 τελικές προσπάθειες, έχοντας σκοράρει 4 φορές και έχοντας μοιράσει 3 ασίστ σε 9 αγώνες! Επίσης μετράει 8 κλεψίματα και 26 εύστοχες πάσες.

Εκτός από τις ικανότητες του στο σκοράρισμα, ο Χαβιέρ Κάμπορα, προσπαθεί να προσφέρει και θέαμα (σκόραρε με πανέμορφο ψαλιδάκι απέναντι στον Πανιώνιο), ενώ με την εμπειρία του τοποθετείται και απελευθερώνεται με αρκετή ευκολία στην αντίπαλη περιοχή, παίζει στα όρια του offside χωρίς πρόβλημα, ενώ ταυτόχρονα «μαγνητίζει» τους αντίπαλους αμυντικούς επάνω του, ελευθερώνοντας τους συμπαίκτες του από μαρκαρίσματα, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για μια επιθετική ευκαιρία.

Τέλος, ο Αργεντινός μπορεί να αποτελέσει και δάσκαλος για τους νεότερους επιθετικούς της «Βασίλισσας», αφού διαθέτει μια πλούσια καριέρα και έχει αποκομίσει πολλές εμπειρίες, τις οποίες μπορεί να μεταδώσει στους νεότερους παίκτες της ομάδας και να τους γαλουχήσει με σωστές ποδοσφαιρικές αρχές.

Καταλήγοντας, η μεταγραφή του Χαβιέρ Κάμπορα, αποτελεί μέχρι στιγμής ένα από τα έξυπνα «μπαμ» του Κίκε Ερνάντεθ στη «Βασίλισσα του Βορρά». Στα 34 χρόνια του παραμένει ορεξάτος για ποδόσφαιρο και διψάει για διάκριση, θέλοντας πάντοτε να βοηθήσει την ομάδα που αγωνίζεται.

Το «κουτάβι» λοιπόν, τιμάει και με το παραπάνω μέχρι στιγμής την κυανέρυθρη φανέλα, δείχνει πως είναι ένας σταρ για το ελληνικό ποδόσφαιρο, δικαιώνει όσους τον πίστεψαν και σε κάνει να διερωτάσαι «γιατί να μην ήταν τρία χρόνια νεότερος;»

Ο Κάμπορα, είναι μια όαση στη φτωχή ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και δείχνει πως παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που γουστάρουν να παίζουν ποδόσφαιρο και να μη σκέφτονται το πότε θα βγουν στη σύνταξη.

Σαλονικίδης Παναγιώτης