• ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 2022 φορές

Υπάρχει μέλλον για την "Βασίλισσα"; Δύο ερωτήματα που χρήζουν απάντησης!

Σε προηγούμενο άρθρο μας, αναφέραμε πως η περίοδος που πέρασε ήταν για την «Βασίλισσα του βορρά» μία χρονιά απόλυτα αποτυχημένη, από τις χειρότερες της ιστορίας της, αφού  «σφραγίστηκε»  με τον υποβιβασμό της στην Γ' Εθνική κατηγορία, για πέμπτη φορά από την ίδρυσή της, το 1960.

Αφού αποδόθηκαν οι ευθύνες, έστω και κατά το δοκούν, τόσο από τους δημοσιογράφους, όσο από ανθρώπους της διοίκησης αλλά και φιλάθλους, αυτό που μετράει πλέον και απασχολεί τον κόσμο της ΒΕΡΟΙΑΣ και όχι αυτούς που ακολουθούν τους εκάστοτε διοικούντες, γιατί οι περισσότεροι σε λίγο καιρό θα ξεχάσουν που πέφτει το γήπεδο (είναι οι περιστασιακοί φίλαθλοι, οι φίλοι-κολλητοί  των εκάστοτε προέδρων, των ιδιοκτητών, των παικτών, των προπονητών, που μάλιστα γίνονται «βασιλικότεροι του βασιλέως» και δεν σηκώνουν «μύγα στο σπαθί τους», σε ότι αφορά την κριτική των δημοσιογράφων), ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑΣ.

Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε ως τι θα αγωνιστεί η ΒΕΡΟΙΑ την προσεχή περίοδο, ως επαγγελματική ή ερασιτεχνική ομάδα;

Και γινόμαστε σαφείς. Η «Βασίλισσα» μετά τον υποβιβασμό της, μπήκε σε διαδικασία εκκαθάρισης και διαλύεται ως ΠΑΕ. Αυτόματα γίνεται ερασιτέχνης, με την ίδια ονομασία ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ (καμία σχέση με τον ερασιτέχνη ΓΑΣ ΒΕΡΟΙΑ, που είναι παροπλισμένος), αλλά και με τον ίδιο ΑΦΜ της ΠΑΕ, όπως και  την πρώτη χρονιά στην Γ' Εθνική (είναι ο ΑΦΜ της Ελπίδας Σκουτάρεως).

Επομένως τον ερασιτέχνη ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ, κάποιος πρέπει να τον αναλάβει, όπως έγινε το 2019, με τον Στέφανο Αποστολίδη και τους συνεργάτες του, ή όπως έγινε παλαιότερα το 2002, με την διοίκηση του αείμνηστου Κώστα Γκαβαϊσέ.

Το σήμερα όμως, είναι πολύ πιο δύσκολο από το 2019, αλλά μοιάζει με το 2002, γιατί αυτή την στιγμή, όπως και τότε, τα πράγματα είναι σχετικά θολά, αφού κανείς δεν γνωρίζει τις προθέσεις των ιδιοκτητών της ΠΑΕ, που κρατάνε στα χέρια τους τον ερασιτέχνη με τα τμήματα υποδομής και την Κ19. Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια φημολογία, για πιθανή ενεργή ανάμειξη του Αχιλλέα Μπίκα, έχοντας στο πλευρό του ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε διοικητικά την προτελευταία πετυχημένη περίοδο στην SL2. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, εύλογα γεννώνται δύο ερωτήματα:

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΘΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ, στην προσπάθεια που έκανε φέτος να κρατηθεί στην κατηγορία, όπως άλλωστε το υποσχέθηκε στην αρχή της περιόδου ο Γ. Μπίκας, κάτι που με παράπονο έκανε γνωστό στο kerkidasport.gr πριν μία εβδομάδα, ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Στέφανος Αποστολίδης;

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ; Θα βάλει πλώρη για επάνοδο στην SL2, ή θα λειτουργήσει ως Ακαδημία ανάδειξης ταλέντων και θα αγωνιστεί στην Γ' Εθνική με βάση την Κ19, η οποία την περίοδο που μας πέρασε, έπαιξε στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της SL2;

Σε αυτά τα ερωτήματα, είτε ισχύει η φημολογία, είτε όχι, ο μόνος που μπορεί να δώσει απάντηση στους φιλάθλους της «Βασίλισσας», είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, όπως άλλωστε είχε κάνει μετά την λήξη της περσινής περιόδου, όταν σε συνέντευξη τύπου ο Αχιλλέας Μπίκας ξεκαθάρισε ότι δεν θα συνεχίσει η οικογένειά του στην ΠΑΕ, θα κοιτάξει να βρει επενδυτή και θα κρατήσει μόνο τα τμήματα υποδομής.

Όλοι λοιπόν περιμένουν με αγωνία να δουν, ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τη ΒΕΡΟΙΑ και εάν για μία ακόμη φορά θα βρεθεί ο "σωτήρας" της, όπως συνέβη παλαιότερα με τον Στ. Κασάπη, τον Σ. Λιμπάντζη, τον Στ. Κυριακίδη, τους Β. Τσαμήτρο - Αντ. Αλεξιάδη, τον Κ. Γκαβαϊσέ, τον Γ. Αρβανιτίδη, τον Γ. Μπίκα, οι οποίοι πέτυχαν στους στόχους που έθεσαν, οδηγώντας την σε μεγαλύτερες κατηγορίες, οι περισσότεροι στα "μεγάλα σαλόνια"!