ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 601 φορές

Βγήκε νικητής μετά από δυο παρατάσεις ο ΑΟΚ Β.

Επιβλητική εμφάνιση για τον Ζαφειράκη Ν. - Αναμενόμενη ήττα για την Αλεξάνδρεια

Συγκλονιστική εξέλιξη είχε η αναμέτρηση του ΑΟΚ Βέροιας με τον Πανεδεσσαϊκό στο ΔΑΚ ''Δημήτριος Βικέλας'' στο Μακροχώρι, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 87-79 μετά από δυο παρατάσεις, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α' Κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Έτσι οι ''λύκοι'' του Θωμά Τούσα, απέκτησαν σημαντικό πλεονέκτημα για την κατάληψη μιας εκ των δυο πρώτων θέσεων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, καθώς ξέφυγαν με 3 βαθμούς από τους διώκτες τους.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο ισόπαλες με 37-37.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και με καλή άμυνα κατάφεραν να χτίσουν σημαντική διαφορά και να προηγηθούν με 67-56 στο 36'. 

Η αποβολή όμως με 5 φάουλ του Γιαννουζάκου και η πίεση των φιλοξενούμενων, τους οδήγησε σε συνεχόμενα λάθη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν εύκολα καλάθια.

Η ομάδα της Έδεσσας με επιμέρους σερί 0-11 πέρασε μπροστά με 67-68 και μάλιστα με καλάθι στην εκπνοή ισοφάρισε σε 70-70 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί οι δυο ομάδες ήταν άστοχες επιθετικά με αποτέλεσμα και πάλι οι φιλοξενούμενοι με νέο καλάθι στην εκπνοή να οδηγήσουν τους ''λύκους'' και σε νέο έξτρα πεντάλεπτο.

Οι παίκτες του ΑΟΚ Βέροιας όμως έδειξαν συγκεντρωμένοι, βρήκαν τις απαραίτητες λύσεις και έφτασαν χωρίς άγχος στο τελικό 87-79 που τους έδωσε δυο υπερπολύτιμους βαθμούς.

Στο Δίον της Κατερίνης ο Ζαφειράκης Νάουσας είχε ένα εύκολο απόγευμα, καθώς συνέτριψε τον Βαφύρα με 38-75.

Οι παίκτες του Θανάση Πουρλίδα εμφανίστηκαν σοβαροί καθ' όλη την διάρκεια του ματς και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους.

Έτσι πρόσθεσαν ακόμη δυο βαθμούς στο ενεργητικό τους και πλησίασαν στην προνομιούχο τετράδα που οδηγεί στα πλέι-οφ.

Στην έδρα της πρωτοπόρου Αριδαίας η Αλεξάνδρεια γνώριζε πως θα έχει δύσκολη αποστολή και γνώρισε την ήττα τελικά με 81-52.

Οι γηπεδούχοι έχοντας από την αρχή τα ηνία του αγώνα δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες και προηγήθηκαν με 41-25 στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη και παρά τις προσπάθειες των παικτών του Γκότση, συνεχώς ανέβαζαν την διαφορά και έφτασαν σε ακόμη μια νίκη, παραμένοντας ταυτόχρονα και η μόνη αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

10η Αγωνιστική

ΑΟΚ Β.-Πανεδεσσαϊκός 87-79 (70-70 κ.α.) (74-74 α' παρ.)

Αριδαία-Αλεξάνδρεια 81-52

Γιαννιτσά-Σκυδραϊκός 73-76

Βαφύρας-Ζαφειράκης Ν. 38-75

Έδεσσα-Πιερία ( - )

Βατανιακός-Γουμένισσα ( - )

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Αριδαία 20

2. ΑΟΚ Βέροιας 19

3. Πανεδεσσαϊκός 16

4. Ζαφειράκης Ν. 15

5. Βατανιακός 14

6. Πιερία 14

7. Έδεσσα 14

8. Γιαννιτσά 13

9. Αλεξάνδρεια 13

10. Σκυδραϊκός 13

11. Βαφύρας 12

12. Γουμένισσα 11

* Έδεσσα, Πιερία, Βατανιακός και Γουμένισσα έχουν ένα ματς λιγότερο.

Περισσότερα στην ''Κερκίδα της Δευτέρας''. . .

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κώστας Κάππας