ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 706 φορές

Βαθμολογική ανάσα για τον ΦΙΛΙΠΠΟ, 75-65 τον Πολύγυρο

Την δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Φίλιππος Βέροιας καθώς επιβλήθηκε του Πολύγυρου με 75-65 στο ΔΑΚ ''Δημήτριος Βικέλας'' στο Μακροχώρι, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β' εθνικής των ανδρών.

 Έτσι πήρε βαθμολογική ανάσα και συνεχίζει με πίστη και προσήλωση τον αγώνα του για την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία.

 Αγωνιστικά οι παίκτες του Γκίμα μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια στο παρκέ και προηγήθηκαν με 19-14 στο πρώτο δεκάλεπτο. Στα επόμενα λεπτά συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά με 37-30, δείχνοντας πως θα τα δώσουν όλα για τη νίκη.

 Με την έναρξη της επανάληψης όμως η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη νευρικότητα των ''ερυθρόλευκων'' μείωσαν σταδιακά την διαφορά και κατάφεραν μάλιστα να περάσουν μπροστά με 50-51 με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Κι ενώ όλοι περίμεναν πως θα ζήσουμε ακόμη ένα ματς θρίλερ, οι Βεροιώτες είχαν αντίθετη άποψη. Μπαίνοντας συγκεντρωμένοι στην τελευταία περίοδο στο παρκέ, κράτησαν χαμηλά στο σκορ την ομάδα του Πολυγύρου και με σωστές επιλογές έφτασαν στη σπουδαία νίκη-ανάσα με τελικό σκορ 75-65.

 Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Κοθράς με 24 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Σιόλογκας με 14. Ακόμη μια δύσκολη αποστολή για τον Δημήτρη Γκίμα και τους παίκτες του που την ερχόμενη Κυριακή θα ταξιδέψουν στη Χαλκιδική για να αντιμετωπίσουν την πρωτοπόρο ομάδα του Πευκοχωρίου. 

Δεκάλεπτα: 19-14, 37-30, 50-51,75-65

Διαιτητές: Μαντήλας-Κοϊμτζόγλου

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Γκίμας): Πάρος 3(1), Τσούκας 9(2), Τσιμίδης, Βάλλιος 5(1), Παπαδόπουλος 7, Γεωργιάδης 3, Κοθράς 24(1), Σιόλογκας 14(1), Θεοδωρίδης 8, Σταυριανίδης 2, Τσεσμετζίδης.