ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 585 φορές

Εξ’ αρχής δύσκολο το έργο του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Βέροιας

Μετά από τρία χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Α2 κατηγορία των ανδρών και έχοντας εξαρχής δύσκολη αποστολή, η ομάδα μπάσκετ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Βέροιας γνώρισε τον υποβιβασμό στην Β’ Εθνική κατηγορία.

Η χρονιά ξεκίνησε με την απρόσμενη αλλά δίκαιη νίκη του συλλόγου - έκτος παρκέ- που αφορούσε την παραμονή της ομάδας στην Α2, μετά την δικαίωση της για τον αγώνα απέναντι στον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη (είχε οριστεί να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, ενώ πραγματοποιήθηκε -αδίκως όπως αποδείχθηκε- με την παρουσία φιλάθλων).

Έτσι ο Δημήτρης Γκίμας και ο Ηλίας Λαζός, είχαν ελάχιστο χρόνο στην διάθεση τους, ώστε να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα καταφέρει να σταθεί με αξιοπρέπεια στην κατηγορία. Παρά τις δυσκολίες, κυρίως οικονομικές και τα στενά χρονικά περιθώρια, μπόρεσαν να φτιάξουν ένα σύνολο -βασιζόμενο ουσιαστικά σε 7-8 παίκτες- πλαισιωμένους από νεαρούς που όμως θα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα στην Α2 των τελευταίων ετών.

Παράλληλα τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου, με μπάτζετ μόλις 54.200 ευρώ -το χαμηλότερο της κατηγορίας- καθιστούσε σαφές πως ο στόχος ήταν η ομάδα να μπορέσει να φανεί ανταγωνιστική καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν και να καταφέρει να πετύχει την υπέρβαση παραμένοντας στην Α2.

Η νίκη της πρεμιέρας απέναντι στον Ηρακλή και η προσωπική δικαίωση του Δημήτρη Γκίμα, έδωσε την φλόγα και την ελπίδα πως ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ και φέτος θα αποτελέσει σκληρό καρύδι και θα ματώσει για να πετύχει τον στόχο του.

Παρά την μεγάλη προσπάθεια όλων ωστόσο η αποστολή ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη. Τραυματισμοί, 3-4 χαμένα παιχνίδια στο καλάθι και άδικες διαιτητικές αποφάσεις -χωρίς αυτό να αποτελεί άλλοθι για τον υποβιβασμό- απομάκρυναν το όνειρο της παραμονής.

Έτσι έκλεισε ένας κύκλος τριών ετών, ένα όμορφο ταξίδι στην Α2 κατηγορία -με πολλές χαρές αλλά και λύπες-, που αποτελεί τιμή για την πόλη της Βέροιας και το νομό μας. Στα θετικά της φετινής παρουσίας του ΦΙΛΙΠΠΟΥ στην Α2 και η δημιουργία ενός πυρήνα φιλάθλων που έδειξαν ότι αγαπούν το μπάσκετ και βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα, αγκαλιάζοντας την και χειροκροτώντας την, παρά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.

Πλέον η νέα χρονιά θα βρει την ομάδα στην Β’ Εθνική και ευχόμαστε όλοι η παραμονή της στην συγκεκριμένη κατηγορία να είναι σύντομη και να επιστρέψει άμεσα στην Α2 όπου και ανήκει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση και τους προπονητές, που παρά τις δυσκολίες και τον άνισο αγώνα, μας χάρισαν ένα όμορφο ταξίδι που μας κάνει να αισθανόμαστε υπερήφανοι και δικαιωμένοι για τον σύλλογο.

Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΗΝ Α2:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ-Ηρακλής   68-66 (82-67)

Κύμη-ΦΙΛΙΠΠΟΣ  81-53 (76-77)

ΦΙΛΙΠΠΟΣ-Πανερυθραϊκός  65-71 (82-76)

Λιβαδεία-ΦΙΛΙΠΠΟΣ  72-67 (62-66)

ΦΙΛΙΠΠΟΣ-Παγκράτι  76-77 (72-76)

Εθνικός-ΦΙΛΙΠΠΟΣ  83-79 (57-65)

ΦΙΛΙΠΠΟΣ-Φάρος Κερ.  60-77 (98-69)

Προμηθέας Π.-ΦΙΛΙΠΠΟΣ  97-84 (81-85)

ΦΙΛΙΠΠΟΣ-Δόξα Πεύκων  78-74 (78-57)

ΦΙΛΙΠΠΟΣ-Πευκοχώρι  71-64 (103-80)

Λευκάδα-ΦΙΛΙΠΠΟΣ  86-55 (74-83)

ΦΙΛΙΠΠΟΣ-Δούκας  61-77 (109-73)

Περιστέρι-ΦΙΛΙΠΠΟΣ  75-54 (56-86)

ΦΙΛΙΠΠΟΣ-Ψυχικό  71-68 (20-0 α.α.)

Δ. ΓΚΙΜΑΣ: "Αισθάνομαι υπερήφανος..."

«Είμαι περήφανος για την προσπάθεια της διοίκησης και για τον Ηλία Λαζό προσωπικά που παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες -οικονομικές και αγωνιστικές- έκανε ότι καλύτερο μπορούσε ώστε να σταθούμε με αξιοπρέπεια στη φετινή Α2.

Αισθάνομαι επίσης πολύ περήφανος για τους παίκτες μου που έδωσαν και την ψυχή τους για την ομάδα και πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στα περισσότερα παιχνίδια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήταν κάθε Σάββατο στο γήπεδο και μας στήριξε σε μια πολύ δύσκολη χρονιά.

Όταν ο κόσμος χειροκροτεί με πάθος ενώ η ομάδα χάνει σημαίνει ότι κάτι έβλεπαν. Σημαίνει ότι αναγνώριζαν την προσπάθεια μας. Χαίρομαι που δημιουργήθηκε ο πυρήνας και πρώτα ο θεός στη Β’ Εθνική πρέπει να δημιουργηθεί μια τέτοια ομάδα που να μπορέσει αυτόν τον πυρήνα να τον κρατήσει στο γήπεδο.

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να καταλάβουμε πως τη σημερινή εποχή οι ομάδες για να είναι ανταγωνιστικές και να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο χρειάζονται χρήματα. Μόνο με ιδέες δυστυχώς ομάδες δεν γίνονται».

Δύσκολη η παραμονή του Ηλία Λαζού στη διοίκηση του ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Πολύ δύσκολα θα βρίσκεται στην θέση του προέδρου της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Βέροιας ο κ. Ηλίας Λαζός την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31/05 δήλωσε:

«Η φθορά οργανωτική -διοικητική- οικονομική είναι τόσο μεγάλη που δεν γίνεται για μια ακόμη φορά να την υποστώ. Δεν έχω φλόγα και δύναμη να συνεχίσω. Άνθρωποι υπάρχουν που βοηθούν αλλά η βοήθεια αυτή δεν είναι καθημερινή, χρειάζονται περισσότεροι. Χρειάζονται άνθρωποι να στηρίξουν οικονομικά αυτή την προσπάθεια στην Β’ Εθνική.

Μια προσπάθεια στην Β’ Εθνική εκτός από τα λειτουργικά που ευτυχώς δεν είναι πολλά γιατί δεν υπάρχουν ταξίδια  απαιτεί ένα ροστερ χρηματικά ίσο με το φετινό που στα μάτια μου φαντάζει γολγοθάς για το πως θα τα συλλέξουμε.

Προφανώς αν κάποιος αναλάβει και θεωρήσει ότι η παρουσία μου είναι χρήσιμη στην επόμενη μέρα θα είμαι στο πλευρό του με ότι δυνάμεις και όπου μου ζητηθεί. Αλλά κάτι περισσότερο από την πλευρά μου αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν μπορεί να γίνει».

Επιμέλεια: Κώστας Κάππας