ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 542 φορές

ΕΚΑΣΚΕΜ: Βήμα... ανόδου για τον Αιγινιακό

Σ' ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση ο Αιγινιακός κατάφερε να επικρατήσει της Αριδαίας με 68-70 (58-58 κ.α.) στον πρώτο μεταξύ τους τελικό της Α' κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ και να αποκτήσει σαφές προβάδισμα για την άνοδο στην Γ' εθνική κατηγορία.

Ο αγώνας φάνηκε από νωρίς πως θα είναι ντέρμπι και θα κριθεί στις λεπτομέρειες, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων (17-21) με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.
 
Στην δεύτερη περίοδο κυριάρχησαν οι άμυνες και η νευρικότητα στην επίθεση με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει χαμηλά και οι παίκτες του Λοτζιανιώτη να πάνε στα αποδυτήρια στο +2, (29-31) για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
 
Στην επανάληψη ο Αιγινιακός προσπάθησε να χτίσει μια διαφορά ασφαλείας, οι γηπεδούχοι ωστόσο έβρισκαν τις λύσεις να μένουν κοντά στο σκορ, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 44-49 υπέρ των φιλοξενούμενων.
 
Στην τελευταία περίοδο η Αριδαία έκανε την αντεπίθεση της, κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση και έστειλε την αναμέτρηση στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 58-58 στην κανονική περίοδο.
 
Στην παράταση οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν πιο ψύχραιμοι και τυχεροί, έφτασαν στην σπουδαία νίκη με 68-70 και απέκτησαν το προβάδισμα για την  άνοδο στην Γ' εθνική κατηγορία κάνοντας το 1-0 στις νίκες.
 
Οι τριπλέτα των Μωυσίδη, Παπαμιχαήλ και Τσιάμη με 13, 12 και 11 πόντους αντίστοιχα ήταν αυτή που οδήγησε την ομάδα του Αιγινιακού στη νίκη, ενώ από τους ηττημένους Μπεγλόπουλος με 16 και Μακρόπουλος με 15 πόντους προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν να χαρίσουν το ροζ φύλλο του αγώνα στην ομάδα τους.
 
Επόμενο ραντεβού των δυο αντιπάλων το Σάββατο 7 Μαϊου στο Αιγίνιο, με τους γηπεδούχους να θέλουν να πανηγυρίσουν την άνοδο και τους φιλοξενούμενους με την πλάτη στον τοίχο, να προσπαθήσουν να στείλουν την σειρά των τελικών σε τρίτη (και τελευταία) αναμέτρηση στην έδρα τους.
 
Δεκάλεπτα: 17-21, 29-31, 44-49, 58-58, 68-70 (στην παράταση)

Διαιτητές: Ταρενίδης Στ., Παπαδόπουλος

ΑΡΙΔΑΙΑ (Βάτσης) : Αμπάρης, Αβραμίδης 8(2), Σαμαρτζίδης, Τοπαλίδης 2, Κανονίδης, Μπεγλόπουλος 16(1), Παπαβραάμ 3(1), Αθανασιάδης 13, Μακρόπουλος 15(1), Αλεξανδρόπουλος, Στρέπκος 8, Τζάτζης 3(1).


ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Λοτζιανιώτης) : Αργυρόπουλος 9(1), Μωυσίδης 13(2), Κιρκιντζώτης 3 , Βαφόπουλος 8, Δαμαλής 6, Παπαμιχαήλ 12, Παπουλίδης 3, Τσιάμης 11(1), Κολαξίδης 5(1), Τσικούρας.

Επιμέλεια: Κώστας Κάππας