ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1053 φορές

Εθνική Μπάσκετ: Φεύγει ο Κατσικάρης, επιστρέφει ο Γιαννάκης;

Η αποστολή της Εθνικής επέστρεψε χθες τα ξημερώματα με άδειες τις αποσκευές. Χωρίς το πολυπόθητο μετάλλιο, παρά τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν πριν από την έναρξη του Ευρωμπάσκετ. Λογικό και επόμενο η επόμενη μέρα να φέρει πολλές αλλαγές, με πρώτη και καλύτερη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Φώτης Κατσικάρης μπορεί να δήλωσε ότι θα μιλήσει με τον πρόεδρο, αλλά το μέλλον του στον «γαλανόλευκο» πάγκο είναι κάτι παραπάνω από δυσοίωνο. Τόσο για το άσχημο πρόσωπο που παρουσίασε η ομάδα στο πιο κρίσιμο ματς του τουρνουά (όπως και πέρυσι στο Παγκόσμιο) όσο και για τη δέσμευσή του με την ισπανική Μούρθια.

Στην ομοσπονδία θέλουν έναν full time προπονητή, ο οποίος θα δουλεύει μέρα-νύχτα για την ομάδα και θα είναι σε θέση να την οργανώσει όσο το δυνατόν καλύτερα εν όψει του προολυμπιακού τουρνουά. Το όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι είναι αυτό του Παναγιώτη Γιαννάκη! Ο «δράκος» έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος τα τελευταία χρόνια και θεωρείται η πιο κατάλληλη λύση για την... αναγέννηση της ομάδας.

Αλλωστε ήταν εκείνος που έριξε στα βαθιά τους Ζήση και Σπανούλη το 2004, δείχνει εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά και είναι κάτι που μπορεί να το κάνει και τώρα από τη στιγμή που υπάρχουν οι προϋποθέσεις στις μικρότερες Εθνικές. Εξάλλου κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει να επιδείξει ένα χρυσό σε Ευρωμπάσκετ (2005), ένα ασημένιο σε Παγκόσμιο (2006) και δύο φορές την 5η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2004, 2008).

Βέβαια τίποτα δεν πρέπει να θεωρηθεί σίγουρο και δεδομένο, αφού μπορεί να «ζεσταθεί» η σκέψη για ξένο προπονητή. Κάτι που στην παρούσα φάση θεωρείται δύσκολο, όπως δύσκολη (αν όχι απίθανη) είναι και η παραμονή του Κατσικάρη.

Πηγή: sentragoal.gr