ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1072 φορές

Έκανε το καθήκον της η Εθνική - Τέλος ο Σπανούλης!

Ήταν ένα τρελό παιχνίδι με την εθνική να δείχνει σε  λίγα λεπτά τον χειρότερο και καλύτερο αγωνιστικό της εαυτό. Ακόμα και έτσι νίκησε τη Λετονία με 97-90, κατέκτησε την πέμπτη θέση και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο προολυμπιακό τουρνουά.

Ήταν φανερό από το πρώτο λεπτό πως οι παίκτες του Φώτη κατσικάρη δεν είχαν ξεπεράσει τον αγώνα με την Ισπανία και τον αποκλεισμό. Η Λετονία έπαιξε έξυπνα και είχε σε ολόκληρο το πρώτο δεκάλεπτο το προβάδισμα εκμεταλλευόμενη την τραγική ελληνική άμυνα.

Η εθνική μάζεψε τη διαφορά στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου αλλά το απίστευτο συνέβη στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου και στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου όταν και η Λετονία έκανε σερί 24-0 και έφτασε τη διαφορά μέχρι και στους 17 πόντους.

Τότε σοβαρεύτηκε η εθνική. Έπαιξε όπως όφειλε να κάνει και έφτασε στην ανατροπή και την πολύτιμη νίκη.

Δεκάλεπτα: 17-24, 37-44, 60-61, 97-90

Ελλάδα (Φώτης Κατσικάρης): Μπουρούσης 20, Ζήσης 12 (1), Σπανούλης 16 (2), Καλάθης 15 (3), Σλούκας 6, Καϊμακόγλου, Κουφός 5, Πρίντεζης 8 (2), Αντετοκούνμπο 15 (2)

Λετονία (Άιναρς Μπαγκάτσκις): Μέγερις 14 (1), Φρεϊμάνις 10, Μπλουμς 2, Μπέρτανς 14, Τίμα 6 (2), Γιανιτσένοκς 22 (5), Στρέλνιεκς 2, Μπέρζινς 5, Βέτσβαγκαρς 2, Μέιερς 13

Σπανούλης: «Σταματάω από την Εθνική»

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την Εθνική Ομάδα ανήγγειλε ο Βασίλης Σπανούλης!

Ο 33χρονος γκαρντ ανακοίνωσε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τη Λετονία, που ολοκλήρωσε το Ευρωμπάσκετ για την Εθνική πως δεν θα ξαναφορέσει τη φανέλα της, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ήρθε η ώρα να σταματήσω από την Εθνική ομάδα. Ο κύκλος μου στην Εθνική έκλεισε. Κατάφερα να προσφέρω αρκετά πράγματα. Έζησα με τα υπόλοιπα παιδιά, χαρές, λύπες και διακρίσεις, αλλά ήρθε η ώρα να σταματήσω. Είμαι περήφανος και συναισθηματικά φορτισμένος. Είμαι από 17 ετών στις εθνικές ομάδες. Αυτά έχει η ζωή του αθλητή. Είμαι περήφανος που φόρεσα τη φανέλα της».