ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 501 φορές

Μπέρδεμα μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για το Ηρακλής-ΦΙΛΙΠΠΟΣ!

Σε... σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίχθηκε το θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Α2 μπάσκετ ανδρών της περασμένης σεζόν, μετά την απόφαση - κόλαφο του ΑΣΕΑΔ. Το Ανώτατο Συμβούλιο δικαίωσε πανηγυρικά τον ΦΙΛΙΠΠΟ Βέροιας και διέταξε την επανάληψη του επίμαχου αγώνα της 24ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή, στον οποίο κρίθηκε η παραμονή.

Πλέον το.... μπαλάκι περνάει στην ΕΟΚ η οποία καλείται να λύσει τον "Γόρδιο δεσμό" και να πάρει δραστικές και δύσκολες αποφάσεις. Από τη στιγμή που το ΑΣΕΑΔ έκανε δεκτή - έστω και με μεγάλη καθυστέρηση - την προσφυγή του ΦΙΛΙΠΠΟΥ, αποδεχόμενο ότι κακώς υπήρχε κόσμος στις εξέδρες του Ιβανώφειου, έχει γίνει ένα τεράστιο... μπέρδεμα στην Α2. Ασφαλώς και το να επαναληφθεί το ματς (μπαράζ παραμονής ουσιαστικά), είναι απλά αδύνατο, δεδομένου ότι οι δύο ομάδες έχουν.. σκορπίσει εδώ και μήνες και βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Σωτήρη Γκιουλέκα που αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο ματς με τη φανέλα του ΦΙΛΙΠΠΟΥ και πριν από λίγες ημέρες συμφώνησε να συνεχίσει τη καριέρα του στον Ηρακλή.

Οπότε το σενάριο επανάληψης της προ τριμήνου αναμέτρησης μοιάζει παράλογο και μάλλον απίθανο... Η Ομοσπονδία καλείται οπότε ή να μην λάβει καθόλου υπ' όψιν της την απόφαση του ΑΣΕΑΔ (πράγμα που θα θεωρηθεί παράνομο), ή να διατηρήσει στην Α2 και τον Ηρακλή και τον ΦΙΛΙΠΠΟ, προχωρώντας σε νέα αναδιάρθρωση όλων των Εθνικών κατηγοριών. Μιλάμε για τρομερό μπέρδεμα και το βέβαιο είναι ότι όποια απόφαση και αν πάρει η ΕΟΚ θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, εκτός και αν καταφέρει να βρει την... χρυσή τομή. Καλό πάντως θα είναι το θέμα να ξεκαθαρίσει άμεσα και να μην φτάσουμε Σεπτέμβριο και για ακόμη μια χρονιά να υπάρχουν ομάδες που δεν θα ξέρουν που θα αγωνιστούν...

Πηγή: basketblog.gr