ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 613 φορές

Αυτόνομη λειτουργία του τμήματος μπάσκετ προτείνουν Λαζός - Γκίμας

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης (20/05) ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β. Ηλίας Λαζός και ο προπονητής Δημήτρης Γκίμας τόνισαν ότι το τμήμα μπάσκετ πρέπει να αποσχιστεί και να λειτουργήσει αυτόνομα.

Αμφότεροι σημείωσαν επίσης ότι περιμένουν δικαίωση στην ένσταση που κατέθεσαν στο ΑΣΕΑΔ για το ματς με τον Ηρακλή. 

Αναλυτικά τα όσα είπαν:

Ηλίας Λαζός: ''Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε εδώ και να σας συγχαρώ για μια ακόμη φορά για τη στήριξη που δείξατε στην ομάδα καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς. Για εμάς η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμη. Κι αυτό γιατί εκκρεμει η ένσταση του αγώνα με τον Ηρακλή. Μας ανακοινώθηκε η αρνητική απάντηση από την ΕΟΚ και σήμερα προσφύγαμε στο ΑΣΕΑΔ και πλέον περιμένουμε την τελική απόφαση για να δούμε αν θα το παιχνίδι με τον Ηρακλή θα επαναληφθεί ή αν θα υποβιβαστούμε. Με τα υπάρχον δεδομένα δεν μπορεί να γίνει απολογισμός. Ακούστηκαν φήμες πως δεν θέλαμε να μείνουμε στην Α2, λόγω οικονομικών δυσκολιών. Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Θέλαμε να παραμείνουμε, κάτι που θα αποτελούσε ηθική δικαίωση για εμάς. Του χρόνου στην Α2 από τις 13 ομάδες, μόλις δύο θα συμμετέχουν από το Βορρά και τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Θεωρώ αδιανόητο αυτό που έγινε στο ματς με τον Ηρακλή. Πιστεύω πως τελικά θα δικαιωθούμε και αν οριστεί το παιχνίδι θα προσπαθήσουμε να συγκεντρωθούμε κάποιες ημέρες και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Στις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του συλλόγου. Θέλω να δηλώσω ότι μετά την απόφαση του κ. Τραπεζανλίδη να αποχωρήσει, δεν έχω την δυνατότητα για οικονομικούς κυρίως λόγους, να κρατήσω το τμήμα του μπάσκετ μόνος μου. Αν μου ζητηθεί βοήθεια ωστόσο είμαι πρόθυμος να την προσφέρω. Όσον αφορά το μοντέλο ενός προέδρου για όλα τα τμήματα ενός συλλόγου φάνηκε πως δεν μπορεί να σταθεί. Το παράδειγμα του Γ. τραπεζανλίδη το αποδεικνύει. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να αναλάβει πέντε τμήματα. Έβαλε πολλά χρήματα, ανέβασε το μπάσκετ στην Α2, αλλά κάποιες κακές επιλογές τα τελευταία δύο χρόνια συνέβαλαν ώστε να μην γίνει το βήμα παραπάνω. Όποιος βάζει τα χρήματα πρέπει να έχει και αυτονομία. Κάθε παίκτης θέλει προσωπικές εγγυήσεις. Για μένα λοιπόν η καλύτερη λύση γι' αυτόν που θέλει να αναμιχθεί με τον σύλλογο είναι να προχωρήσει σε πλήρη διαχωρισμό όλων των τμημάτων, ώστε να μην βρίσκεται υπό την σκέπη κανενός. Προσωπικά δεν μπορώ να ηγηθώ της προσπάθειας ακόμη κι αν γίνει ο διαχωρισμός. Οφείλω να αναγνωρίσω την τεράστια προσφορά του Γ. Τραπεζανλίδη στον σύλλογο και μακάρι να μπορούσε να συνεχίσει αυτή του την προσπάθεια.''

Δημήτρης Γκίμας: "Σας ευχαριστώ που είστε εδώ και για τη βοήθεια που μας δώσατε σε μια δύσκολη χρονιά για εμάς. Υπάρχει η εκκρεμότητα στο ματς με τον Ηρακλή και θεωρώ αδιανόητο στο ένα παιχνίδι να ισχύει μια απόφαση και στο άλλο όχι . Πιστεύω πως το ΑΣΕΑΔ θα μας δικαιώσει. Αυτή τη στιγμή το τμήμα δεν λειτουργεί. Πέρσι τέτοια εποχή βιώναμε την ίδια κατάσταση. Αφήσαμε να φύγουν οι παίκτες που πήραν το πρωτάθλημα στη Β' κατηγορία και ήταν λάθος μας. Εκείνη η ομάδα είχε να δώσει ακόμα πολλά. Το πλήρωσε αυτό ο πρόεδρος οικονομικά και κατ' επέκταση ο σύλλογος. Φέτος το αρχικό μας μπάτζει ήταν 55.000 ευρώ και αυξήθηκε στις 70.000. Πρώτος και μοναδικός στόχος της ομάδας ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Καταφέραμε και κάναμε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα. Όταν ξεκίνησε η σεζόν κάναμε προετοιμασία ώστε η ομάδα να παίξει γρήγορα καλά, γιατί ξέραμε πως οι δυνατότητες μας δεν ήταν μεγάλες. Πήραμε γρήγορα θετικά αποτελέσματα, μας βοήθησαν και οι νίκες στο κύπελλο, στη συνέχεια όμως ήρθαν οι ήττες από Λιβαδειά και Καβάλα. Κομβικής σημασίας ήταν το ματς με τον Εθνικό που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Μέχρι τα Χριστούγεννα είμασταν σε τροχιά σωτηρίας. Με την διακοπή των Χριστουγέννων σταθήκαμε άτυχοι καθώς είχαμε πολλούς τραυματισμούς και το πληρώσαμε με καθοριστικές ήττες από τον Ηρακλή και το Παγκράτι. Ο δεύτερος γύρος ήταν ακόμα πιο δύσκολος. Επί 13 εβδομάδες μόλις σε 18 προπονήσεις είχαμε 10 παίκτες στη διάθεση μας. Ήταν κάτι που μας κόστισε πολύ καθώς το ρόστερ μας ήταν μικρό. Η ομάδα έμεινε μέχρι το τέλος ζωντανή και έχασε την κατηγορία για ένα σουτ. Δεν έχω παράπονα από τους παίκτες μου που είναι εργατικοί και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Δώσαμε μεγάλο αγώνα όλοι μας, σωματικά και ψυχικά, για να παραμείνει ο Φίλιππος στην Α2. Αν τελικά δικαιωθούμε στο ΑΣΕΑΔ και καταφέρουμε να παραμείνουμε στην Α2 θα αποτελεί τη μεγαλύτερη μου χαρά όσα χρόνια είμαι στον σύλλογο. Χωρίς τον Γ. Τραπεζανλίδη ο Φίλιππος δεν θα βρισκόταν στην Α2. Ήμουν ωστόσο αντίθετος στο να ασχοληθεί συνολικά με τον σύλλογο, πίστευα ότι το μπάσκετ θα ζημιωνόταν . Συμφωνώ με τον Ηλία (Λαζό) πως αυτός που θα αναλάβει θα πρέπει να ασχοληθεί αποκλειστικά με το μπάσκετ. Κάθε τμήμα μόνο του. Η συγκέντρωση φέρνει αποτελέσματα και πρόοδο".

Επιμέλεια: Κώστας Κάππας