ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 490 φορές

ΦΙΛΙΠΠΟΣ: Το ελπιδοφόρο ξεκίνημα, η δύσκολη συνέχεια, το πικρό φινάλε

Μετά από δύο συνεχόμενες παρουσίες στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 κατηγορίας των ανδρών, η ομάδα του Φίλιππου Βέροιας γνώρισε τον υποβιβασμό στην Β' Εθνική κατηγορία.

Με την οικονομική κρίση να έχει επηρρεάσει και τον αθλητισμό στο σύνολο του, η διοίκηση του Φιλίππου αναγκάστηκε να περιορίσει το μπάτζετ του συλλόγου και δημιούργησε μια ομάδα με μοναδικό στόχο την παραμονή στην Α2.

Το ρόστερ άλλαξε ριζικά, χαρακτηριστικό είναι πως από την περσινή ομάδα έμειναν μόνο οι Κασαμπαλής και Τριχόπουλος, ενώ αποκτήθηκαν κυρίως νεαροί παίκτες, αποφασισμένοι να ματώσουν σε κάθε παιχνίδι για τη φανέλα του συλλόγου, καθώς και ο έμπειρος Γκιουλέκας που θα ηγούνταν της δύσκολης προσπάθειας. Στον πάγκο παρέμεινε για μια ακόμη χρονιά το έμπειρο προπονητικό δίδυμο Γκίμα-Μπλατσιώτη.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν εξαιρετικά τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, πετυχαίνοντας ισάριθμες νίκες απέναντι σε Ο.Φ.Η., Ψυχικό και Ηλυσιακό. Μπορεί ο ενθουσιασμός στο κοινό της Βέροιας να ήταν διάχυτος, διοίκηση όμως και τεχνικό τιμ του συλλόγου γνώριζαν καλά πως αυτό δεν σημαίνει τίποτα και βασικός στόχος παραμένει η παραμονή στην Α2. Γρήγορα αποδείχθηκε πως είχαν απόλυτο δίκαιο, καθώς έπρεπε να φτάσουμε στην 9η αγωνιστική για να επιστρέψει ο Φίλιππος στις νίκες απέναντι στον δυνατό Αρκαδικό.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μισού του πρωταθλήματος οι Βεροιώτες, πέρασαν και από τη Θεσσαλονίκη επικρατώντας του Λαγκαδά κι έτσι ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο έχοντας απολογισμό 5 νίκες και 8 ήττες. Ήταν πλέον ξεκάθαρο πως η ομάδα θα παλέψει μέχρι τέλους για να εξασφαλίσει την σωτηρία της. Ο δεύτερος γύρος ξεκίνησε περίπου όπως και ο πρώτος με την ομάδα να πετυχαίνει δύο νίκες σε τρία παιχνίδια.

Η επόμενη αναμέτρηση αποτέλεσε «κλειδί» για την μετέπειτα πορεία του Φιλίππου. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονταν την Λιβαδειά στην έδρα τους και ο αγώνας κυλούσε στα μέτρα τους. Λίγα λεπτά όμως πριν από το φινάλε προκλήθηκε αναστάτωση στο παρκέ με αποτέλεσμα την ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα.

Έτσι οι παίκτες του Δημήτρη Γκίμα έχασαν την συγκέντρωση τους και μαζί την πολύτιμη νίκη. Ακολούθησαν πέντε διαδοχικές ήττες και η επιστροφή στις νίκες απέναντι στον Αετό. Η ήττα με κάτω τα χέρια από τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο απώλεσε το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας και την τελευταία αγωνιστική η ήττα στο Παγκράτι έβαλε τέλος στα όνειρα για την παραμονή στην Α2.

Συνολικά ο Φίλιππος πέτυχε 9 νίκες (μόλις 3 εκτός έδρας) σε 26 παιχνίδια, αυτό όμως που ουσιαστικά του στέρησε την παραμονή ήταν 2-3 εντός έδρας παιχνίδια που χάθηκαν στις λεπτομέρειες.

Εν κατακλείδι, η φετινή πορεία του Φιλίππου στην Α2 ήταν εξ' αρχής δύσκολη, με την ομάδα να μην καταφέρνει στο φινάλε να πετύχει τον στόχο της. Ευχή όλων η συμμετοχή του Φιλίππου στη Β' Εθνική να είναι σύντομη και ο σύλλογος να επιστρέψει άμεσα στην Α2.

Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΗΝ Α2:

Ο.Φ.Η.-ΦΙΛΙΠΠΟΣ 67-70 (65-63)
ΦΙΛΙΠΠΟΣ-Ψυχικό 72-69 (85-72)
ΦΙΛΙΠΠΟΣ-Ηλυσιακός 20-0 (0-20)
Λιβαδειά-ΦΙΛΙΠΠΟΣ 75-48 (66-70)
ΦΙΛΙΠΠΟΣ-Καβάλα 60-76 (69-59)
Λευκάδα-ΦΙΛΙΠΠΟΣ 83-71 (63-69)
ΦΙΛΙΠΠΟΣ-Εθνικός 69-74 (72-56)
Λαύριο-ΦΙΛΙΠΠΟΣ 90-75 (54-76)
ΦΙΛΙΠΠΟΣ-Αρκαδικός 61-57 (86-69)
Αετός-ΦΙΛΙΠΠΟΣ 82-60 (77-69)
ΦΙΛΙΠΠΟΣ-Ηρακλής 63-65 (84-54)
Λαγκαδάς-ΦΙΛΙΠΠΟΣ 69-74 (79-63)
ΦΙΛΙΠΠΟΣ-Παγκράτι 66-79 (89-88)

Επιμέλεια: Κώστας Κάππας