ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1076 φορές

Μεγάλα αστέρια του παρελθόντος στο «Nick Galis Hall» για καλό σκοπό (photos)

Σε τέτοιους αγώνες, η νίκη είναι το τελευταίο που μετρά. Οι Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές νίκησαν με 87-64 τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, όμως το σκορ μικρή σημασία έχει.

Αντίθετα, πολύ σημαντικό είναι ότι στο «Nick Galis Hall» βρέθηκαν πάνω από 2.500 φίλαθλοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι.

Όπως αναμενόταν, τα φώτα έπεσαν πάνω στον Νίκο Γκάλη, ο οποίος βραβεύτηκε από τους Αστυνομικούς για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και αποθεώθηκε από τον κόσμο. Το ίδιο συνέβη και με τους αστέρες του παρελθόντος, οι οποίοι έδειξαν ότι ακόμα… έχουν το μπάσκετ στο αίμα τους.

Για την ομάδα των Βετεράνων έπαιξαν οι Γαλακτερός, Λιαδέλης, Παπαλουκάς, Ντικούδης, Τσαρτσαρής, Μπουντούρης, Λάππας, Πρέλεβιτς, Γιαννούλης, Κακιούσης, Ρεντζιάς, Κωσταντινίδης, Μασλαρινός, Γιαννουζάκος, Χρυσανθόπουλος και κόουτς ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης

Στο ημίχρονο του αγώνα έγιναν οι βραβεύσεις, ενώ στο τέλος οι Βετεράνοι υπέγραψαν αυτόγραφα για τους θαυμαστές τους.

Γκάλης: «Τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται συχνά» 

Ο Νίκος Γκάλης είχε όρεξη για πλάκα ερχόμενος στο Αλεξάνδρειο για να συμμετάσχει στην εκδήλωση για τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου. Προφασίστηκε… τραυματισμό για να μην παίξει, “αποκαλύπτοντας” ότι τραυματίστηκε στο… τάβλι!

«Ο σκοπός είναι μεγάλος. Συγχαρητήρια στην αστυνομία, στους συναθλητές μου. Τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται συχνά, να ερχόμαστε και να βοηθάμε τα μικρά παιδιά όσο μπορούμε. Θυμόμαστε τα παλιά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα παλιά. Ότι έγινε στο γήπεδο, έγινε. Είμαστε όλοι μια παρέα, είμαστε φίλοι… Θέλω να πιστεύω ότι βοηθήσαμε τα παιδιά τότε, να φύγουν από άσχημα και να μπουν μέσα στα γήπεδα. Και τώρα ότι μπροούμε να το κάνουμε, θα το κάνουμε», δήλωσε ο «Νικ».

Όσο για τον εαυτό του είπε: «Είμαι τραυματίας… Δεν μπορώ να παίξω… Τραυματίστηκα στο τάβλι! Ό,τι παίξαμε, παίξαμε…».

Για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ είπε: «Το έχουμε αποδείξει ότι έχουμε μέλλον. Από τότε που σταμάτησε η μεγάλη παρέα, το μπάσκετ συνεχίζει και δίνει διακρίσεις. Είναι στο πετσί του Έλληνα το μπάσκετ, ταιριάζει στον Έλληνα…».

Ο Γιάννης Ιωαννίδης κοουτσάρισε στο «Nick Galis Hall» μετά από πολλά χρόνια, στον αγώνα φιλανθρωπίας ανάμεσα στους Βετεράνους Καλαθοσφαιριστές και τους Αστυνομικούς και έστειλε το δικό του μήνυμα.

«Κερδίσαμε από το μπάσκετ πάρα πολλά, όχι μόνο οικονομικά, αλλά σεβασμό και αγάπη. Στη ζωή πρέπει όλα αυτά να τα ανταποδίδεις. Παίξαμε φιλικά σε όλη την Ελλάδα, μαζεύουμε για τα μικρά παιδιά ό,τι μπορεί ο καθένας και μαζεύουμε και τους πατεράδες που έρχονται με τα παιδιά τους και λένε ότι μεγάλωσαν μαζί μας… Έτσι δημιουργούμε μια νέα γενιά φιλάθλων σε όλη την Ελλάδα και τα μικρά παιδιά έρχονται σε ένα γήπεδο, που δεν θα βρίζει κανένας και θα είναι ένα σόου. Στον πάγκο αυτόν δεν έχω καθίσει, μόνο απέναντι. Υπάρχει συγκίνηση… Πρέπει να βοηθάμε τους άλλους, για να σε βοηθούν και αυτοί…».

Για την ομάδα του είπε ότι «ορισμένα παιδιά από αυτά μπορούν να παίξουν ακόμα στην Α1. Άνετα μπορούν 4-5 παιδιά, τους το έχω πει. Οταν κάποιος το αποφασίσει εδώ είμαστε. Ο Γκάλης δεν έχει έρθει για να παίξει, χαίρομαι που είναι εδώ. Ευχής έργον είναι να παίξει…».

Για το αν νιώθει προπονητής είπε: «Είμαι εν ενεργεία προπονητής. Εγώ για να ψάξω ομάδα, δεν ψάχνω. Στη ζωή δεν προγραμματίζεις πράγματα… Θέλω να είμαστε γεροί… Υγεία πάνω από όλα…».