ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 791 φορές

Το «πάλεψε» αλλά έχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ από τη Δόξα Λευκάδας

Παρότι πάλεψε από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα με σκορ 63-69 από την δυνατή Δόξα Λευκάδας στο ΔΑΚ «Δ. Βικέλας», στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α2 ανδρών στο μπάσκετ.

Οι Βεροιώτες πλέον, μετά και από αυτό το αποτέλεσμα νιώθουν πιο κοντά την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας, ωστόσο η παραμονή είναι ακόμα στα χέρια τους και αν πάρουν τα ματς που πρέπει δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Αγωνιστικά, το ματς ήταν ντέρμπι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν με 7-2, αλλά γρήγορα οι Βεροιώτες αντέδρασαν και με ένα σερί 8-0 προηγήθηκαν με 10-7.

Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 17-17.

Στην δεύτερη περίοδο οι δύο αντίπαλοι συνέχισαν να μάχονται σώμα με σώμα. Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ προηγήθηκαν 19-17 με καλάθι του Γκιουλέκα αλλά από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι πήραν ένα ισχνό προβάδισμα και το διατήρησαν μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου (32-35).

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους Βεροιώτες να φτάνουν αρκετές φορές το σκορ στα ίσια αλλά να μην μπορούν να περάσουν μπροστά. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε την ομάδα της Λευκάδας να προηγείται με δύο πόντους (44-46).

Στις αρχές του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ έφερε και πάλι το σκορ στα ίδια (46-46), ενώ στην συνέχεια υπήρξε ένα τετράλεπτο «μπλάκ άουτ» με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να σημειώσουν καλάθι!

Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε το σκορ ήταν 51-55 υπέρ των φιλοξενουμένων, με τους «ερυθρόλευκους» να ξυπνούν άμεσα και με καλάθια των Λευκαδίτη, Γκιουλέκα και Δεληγιώργη να περνούν μπροστά μετά από ώρα (57-56)!

Η απάντηση των Λευκαδιωτών όμως ήταν γρήγορη, με τον Κυριακόπουλο να ευστοχεί σε τρίποντο και τον Μάρτζο με δύο βολές στην συνέχεια να γράφει το 57-61, ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του αγώνα.

Στην επόμενη επίθεση οι γηπεδούχοι έκαναν λάθος και έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να βάλουν ένα εύκολο καλάθι και να κάνουν το 57-63, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη τους!

Ο Γκιουλέκας προσπάθησε να πάρει το ματς πάνω του στα τελευταία δευτερόλεπτα και με δύο δικά του καλάθια μείωσε το σκορ σε 61-63 αλλά οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους και με τέσσερις πόντους του Κυρίτση ξέφυγαν και πάλι με 61-67.

Το μόνο που κατάφερε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ήταν να μειώσει με τον Πεταλωτή σε 63-67, ενώ στην τελευταία τους επίθεση οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν ένα ακόμη καλάθι διαμορφώνοντας το τελικό 63-69.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 32-35, 44-46, 63-69

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Παγώνης-Φακίτσας-Γερακίνης, οι οποίοι άφησαν με πολλά παράπονα τους ανθρώπους του ΦΙΛΙΠΠΟΥ!

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Γκίμας - Μπλατσιώτης): Πεταλωτής 8, Μάρτινς, Σιδηρόπουλος, Τραϊανός 5 (3κλ.), Δεληγιώργης 17 (5/7τρ.), Πλιούκας 2, Γκιουλέκας 19 (2/7τρ.), Κασαμπαλής 4 (9ρ.),  Τριχόπουλος 5 (1), Πεχλιβάνος, Λευκαδίτης 3.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Ζιάγκος): Κυριακόπουλος 8 (2τρ., 3κλ.), Μάρτζος 8 (1), Αργυρός, Κυρίτσης 36 (18/20β..), Καραδολάμης, Συμεωνίδης 4, Αναγνωστόπουλος 5, Σκλάβος 3 (1τρ., 9ρ.), Μπέσκας, Βαγενάς, Αποστολίδης 5.