ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 654 φορές

Ξέσπασμα Σπανούλη για την Εθνική!

Συναισθηματικά φορτισμένος ήταν ο Βασίλης Σπανούλης μετά το φινάλε της σεζόν με το Περιστέρι και την κατάκτηση της 3ης θέσης στη  Basket League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Όχι τόσο για την αποχώρησή του από την ομάδα της Αθήνας, όσο για φήμες που έχουν δημιουργήσει ένα βαρύ κλίμα γύρω από την Εθνική Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σπανούλης:

"Μη δηλητηριάζουμε την Εθνική. Είμαστε Έλληνες. Είμαστε Έλληνες και πρέπει να είμαστε με την ελληνική ομάδα, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάει μπροστά το ελληνικό μπάσκετ. Όχι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάμε πίσω το ελληνικό μπάσκετ. Με όλη αυτή την άνθηση, μπορείτε να φανταστείτε πόσα παιδιά ακόμη θα παίξουν μετά από μία επιτυχία της Εθνικής; Το έχετε καταλάβει αυτό;

Πρέπει να σταματήσουμε να γράφουμε και να λέμε ίντριγκες, ακόμη και οι παίκτες. Όλοι. Πρέπει να σταματήσουμε. Όποιος θέλει να είναι στην Εθνική, θα είναι στην Εθνική. Όποιος δεν θέλει, δεν θα είναι. Η Εθνική είναι τιμή κι εγώ το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Την υπηρέτησα και έζησα τεράστιες επιτυχίες, αποτυχίες, ξέρω τον τρόπο. Ο μοναδικός τρόπος για να έρθει το μπάσκετ ψηλά, είναι η ενότητα. Η αγάπη για την πατρίδα, η αυταπάρνηση, η αυτοθυσία, να βάλουμε τους εγωισμούς μας και τα οπαδικά σε δεύτερη μοίρα. Όλοι να βάλουμε την Εθνική μπροστά.

Παίζουμε για την κληρονομιά μας, για τη σημαία μας, για την πατρίδα μας. Όλοι πρέπει να είμαστε μαζί και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες. Αν δεν πετύχουμε τη μία χρονιά, θα πετύχουμε την επόμενη. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Θα δώσουμε και την ψυχή μας όλοι μαζί, γιατί είμαστε ένα, για να πετύχει η Εθνική για το καλό όλων μας.

Πρέπει κάτι να κάνουμε όλοι μαζί, το μόνο που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να πέφτουμε σε ίντριγκες, σε ανασφάλειες, στο ποιος θα έρθει και στο ποιος όχι. Η Εθνική είναι πάνω απ' όλους. Αυτοί που θα έρθουν θα πρέπει να θυσιαστούν, όπως σπάσαμε κι εμείς τα πόδια μας για να μεταλαμπαδεύσουμε την αγάπη μας στα επόμενα παιδιά. Εννοείται ότι είμαι έτοιμος για την πίεση και για να αναλάβω την ευθύνη, είμαι έτοιμος γιατί έτσι γεννήθηκα. Αν δεν τα καταφέρω, θα αναλάβω την ευθύνη".

filathlos.gr