ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 995 φορές

Επέστρεψε στα πάτρια εδάφη ο Θωμάς Τούσας

Στα πάτρια εδάφη επέστρεψε ο έμπειρος προπονητής Θωμάς Τούσας, αναλαμβάνοντας τα τμήματα υποδομής της ομάδας μπάσκετ του Φιλίππου Βέροιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ΔΕ του τμήματος καλαθοσφαίρισης του Φιλίππου Βέροιας ανακοινώνει με χαρά την πρόσληψη του Θωμά Τούσα στο τεχνικό επιτελείο των τμημάτων υποδομής.

Ο Βεροιώτης πολύπειρος προπονητής, μετά από μακρά θητεία σε διάφορες ομάδες ανά την επικράτεια, επιστρέφει στη γενέτειρά του και στην ομάδα της καρδιάς του για να κάνει αυτό που ξέρει καλά… να διδάξει μπάσκετ στους νεαρούς αθλητές της ομάδας μας. Από το πρώτο κιόλας έτος των σπουδών του ο coach άρχισε την ενασχόληση του με την προπονητική και για 36 χρόνια εργάζεται ανελλιπώς σε όλα τα επίπεδα και κατηγορίες του αθλήματος, από αναπτυξιακά τμήματα μέχρι και την Α1. Τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στο κομμάτι των μικρών ηλικιών, φτάνοντας να θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο έμπειρους και καταξιωμένους coaches στο κομμάτι αυτό.

Στη μακρόχρονη διαδρομή του ο Θωμάς Τούσας έχει συνεργαστεί με πολλούς προπονητές, έχει δουλέψει σε κορυφαία προγράμματα και έχει αναδείξει πολλούς γνωστούς αθλητές, με τελευταίο χρονικά τον νεαρό άσο του Ολυμπιακού και της Εθνικής Εφήβων Βενιαμίν Αμπόσι.

Καλωσορίζουμε τον coach στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ομάδας μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι, σε αγαστή συνεργασία με τον Υπεύθυνο Ακαδημιών Κουρουζίδη Χριστόφορο και το υπόλοιπο προπονητικό team, θα αποτελέσει έναν πολύ δυνατό κρίκο στην έντονα αναπτυξιακή τροχιά των τμημάτων υποδομής του συλλόγου μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥΣΑ ΘΩΜΑ

O Θωμάς Τούσας γεννήθηκε στη Βέροια στις 19 Αυγούστου 1968, είναι παντρεμένος με τη Λίτσα Καραντώνη και έχει δύο γιους, τον Γιάννη και τον Βαγγέλη. Μεγάλωσε και ανδρώθηκε αθλητικά στην Βέροια. Από το 1979 ξεκίνησε να ασχολείται με την καλαθοσφαίριση στα πρώτα μίνι και ηλικιακά τμήματα του Φίλιππου Βέροιας, με προπονητή τον Αγάπιο Μεϊμαρίδη, ακολουθώντας όλα τα βήματα καθιέρωσης του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου δίπλα στον πατέρα του Νάκη (Γιάννη) Τούσα, που διετέλεσε επί σειρά ετών έφορος του τμήματος.

Ως αθλητής έχει αγωνιστεί στον Φίλιππο Βέροιας, τη Γ.Ε. Βέροιας και την Ατλαντίδα Θεσσαλονίκης. Είναι Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής (ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ) και εργάζεται στη Διέυθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Έχει κατακτήσει την 2η Πανελλήνια θέση με τον Β.Α.Ο. Θεσ/νίκης το 1993
Έχει καταλάβει την 2η θέση στην Α2 γυναικών με τον Άρη Θεσ/νίκης το 2001
Έχει κερδίσει την άνοδο στη Γ ́Εθνική με τον Α.Ο.Κ. Βέροιας το 2017
Συμμετείχε σε προκριματικά Πανελληνίων πρωταθλημάτων όλων των ηλικιών με τις ομάδες: Λασσάνης Κοζάνης, Εργοτέλης (παίδες), Α.Ο.Κ. Βέροιας (έφηβοι), Ασπίδα Ξάνθης (κορασίδες)
Διετέλεσε Αssistant Coach (1995-97) στην Α2 και Α1 Εθνική κατηγορία στον Β.Α.Ο. στο πλευρό του αείμνηστου Τάκη Ξουρίδα
Την επόμενη χρονιά εργάστηκε ως Head Coach στην Α ́ κατηγορία της Κύπρου και πιο συγκεκριμένα στην ΠΑΕΕ Κερύνειας
Το 2008 ήταν Αssistant Coach στην Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών που κατέλαβε την 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β ́ κατηγορίας.

ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙ

1987-88 Ηρακλής Θεσ/νίκης (ακαδημίες), ΣΑΑΚ ΔΕΛΑΣΑΛ (Β’ ́ΕΚΑΣΘ)
1988-1993 Β.Α.Ο. Θεσ/νίκης (σε όλα τα επίπεδα)
1993-94 Φίλιππος Βέροιας (Β ́ Εθνική)
1994-95 Λασσάνης Κοζάνης (παιδικό, πρωταθλητής ΕΚΑΣΔΥΜ)
1995-97 Β.Α.Ο. Θεσ/νίκης (σε όλα τα επίπεδα)
1996-97 Ηφαιστος Θεσ/νίκης (Α’ ́ΕΚΑΣΘ γυναικών)
1997-98 ΠΑΕΕΚ Κύπρου
1998-99 ICBS (Γ’ ́Εθνική)
1999-01 Πανόραμα Θεσ/νίκης ( άνοδος από Γ’ σε Α’ ΕΚΑΣΘ, φιναλίστ στους εφήβους ΕΚΑΣΘ)
2001-02 Ηφαιστος Θεσ/νίκης (Α’ ΕΚΑΣΘ γυναικών – Α’ γύρος, ρεκόρ 10-1)
Ασπίδα Ξάνθης (Α2 Εθνική γυναικών – σωτηρία, πρτωτάθλημα κορασιδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ)
2002-04 Αετός Κιλκίς
2005-17 Α.Ο.Κ. Βέροιας
2017-22 Εργοτέλης Ηρακλείου Κρήτης
2022-24 ΑΠ.Α.Σ. “Τα Φανάρια” Νάξου