ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 703 φορές

Ηττήθηκε από τα Τρίκαλα ο Φίλιππος - Δυσκολεύει η υπόθεση της ανόδου

Με ήττα ξεκίνησε στα μπαράζ ανόδου της National League 1 ο Φίλιππος Βέροιας, ο οποίος για την 1η αγωνιστική έχασε από τα Τρίκαλα με 86-71. Σε περίπτωση ήττας των Τρικάλων στη 2η αγωνιστική, όλα θα κριθούν στην 3η αγωνιστική της Κυριακής (26/5).

Ο αγώνας έδειξε από την αρχή ότι θα έχει χαρακτήρα ντέρμπι, κάτι που επιβεβαιώθηκε άμεσα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν “σώμα με σώμα” στο πρώτο δεκάλεπτο και τον Φίλιππο να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα όντας στο 21-19.

Ακόμη πιο ανταγωνιστικό ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο εκεί που η διακύμανση του σκορ μπορεί να παρομοιαστεί με καρδιογράφημα, αφού σχεδόν σε κάθε επίθεση άλλαζε και χέρια το προβάδισμα, με την ομάδα της Βέροιας να καταφέρνει στα τελευταία δευτερόλεπτα να πάρει "κεφάλι" στο σκορ και τα Τρίκαλα στην τελευταία επίθεση να μειώσουν, με το 38-36 υπέρ του Φιλίππου να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Ανάλογο ήταν το ξεκίνημα και της τρίτης περιόδου, με τους παίκτες του Ευθύμη Κοθρά να κρατάνε το προβάδισμα τους στο πρώτο πεντάλεπτο, όταν για πρώτη φορά η θεσσαλική ομάδα κατάφερε να ξαναπεράσει μπροστά στο σκορ. Ο τρελός ρυθμός συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο του δεκαλέπτο, με τον Φίλιππο να ολοκληρώνει την τρίτη περίοδο στο -3 και το σκορ στο 56-59 υπέρ των τυπικά φιλοξενούμενων, δείχνοντας ότι το τέλος θα είναι δραματικό.

Με ένα γρήγορο σερί του Φιλίππου στην έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου, επήλθε και πάλι ισορροπία. Το ντέρμπι κράτησε γερά ως το 4ο λεπτό της περιόδου, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν η ιδανική για τους Βεροιώτες. Η ομάδα των Τρικάλων βρήκε αρκετές λύσεις από το τρίποντο, τη στιγμή που ο Φίλιππος δυσκολευόταν να ευστοχήσει. Σύντομα η διαφορά ξέφυγε σε διψήφιο αριθμό, με τους “ερυθρόλευκους” να προσπαθούν, αλλά να μην μπορούν να απαντήσουν και να φτάνουν τελικά στην ήττα με 86-71, σκορ που σίγουρα αδικεί την συνολική προσπάθεια της Βεροιώτικης ομάδας και βάζει δύσκολα ενόψει της συνέχειας.

Το Σάββατο 25 Μαΐου, ο Φίλιππος Βέροιας έχει ρεπό, ενώ τα Τρίκαλα αντιμετωπίζουν το Αιγάλεω και σε περίπτωση νίκης εξασφαλίζουν την άνοδο στην Elite League. Σε αντίθετη περίπτωση, όλα θα κριθούν την Κυριακή στο ματς του Φιλίππου με το Αιγάλεω!

Διαιτητές: Πιτσίλκας-Ευφραιμίδης-Σπυρόπουλος

Δεκάλεπτα: 21-19, 38-36, 56-59, 71-86

Φίλιππος Βέροιας (Κοθράς): Ελευθεριάδης 17 (1), Αποστολίδης 13 (3), Κάτζος 4, Ξενιτίδης 20 (4), Μπένας 11 (1), Φλιάτης, Καραγιώργος 3 (1), Μελαδιανός 3.

Τρίκαλα Basket (Γιαπλές): Βαβάτσικος 20 (4), Νέσης13, Τσιαβές 12 (2), Αναγνωστόπουλος 21 (1), Κολότσιος 5 (1), Μπαλόπουλος 12 (2), Πρέκας, Αργυρούλης, Μπουργανός 3 (1).

Μπορείτε να δείτε ξανά τον αγώνα 

Το πρόγραμμα:

25/5

Γ. Μπουρούσης 17.00 Ίκαροι Τρ.-Αιγάλεω Μαγκλογιάννης-Χριστινάκης-Χατζημπαλίδης (Μανάσης)

Μπορείτε να δείτε τον αγώνα 

26/5

Γ. Μπουρούσης 16.00 Αιγάλεω-Φίλιππος Βέροιας Τσολάκος-Ταρενίδης-Σιδέρης (Τέγα)

Μπορείτε να δείτε τον αγώνα