ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 872 φορές

Έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση ο Φίλιππος Βέροιας!

Ματς για γερά νεύρα ήταν αυτό μεταξύ του Φιλίππου και του ΜΓΣ Γέφυρας για τον πρώτο αγώνα της σειράς των ημιτελικών στα play-off του 3ου ομίλου της National League 1, εκεί όπου η Βεροιώτικη ομάδα δε λύγισε και παλικαρίσια πήρε το προβάδισμα στο “φλεγόμενο” ΔΑΚ “Βικέλας”.

Η μαγική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι δεκάδες φίλοι του Φιλίππου, με εντυπωσιακό show στο τζάμπολ, έδωσε φτερά στους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι κατάφεραν από την αρχή να πάρουν ένα σημαντικό προβάδισμα με το πρώτο δεκάλεπτο να τους βρίσκει να προηγούνται με +5 και το σκορ στο 22-17.

Το πολύ δυνατό ξεκίνημα συνεχίστηκε και για το πρώτο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου, με τον Φίλιππο να φτάνει ακόμη και σε διψήφια διαφορά. Στη συνέχεια, η Γέφυρα προσπάθησε να ισορροπήσει, “μάζεψε” τη διαφορά και κατάφερε να πλησιάσει τον Φίλιππο με τον πίνακα του σκορ στο ημίχρονο να δείχνει 38-34 υπέρ της Βεροιώτικης ομάδας.

Η τρίτη περίοδος ήταν και η λιγότερο θεαματική στο σκοράρισμα, ωστόσο χαρακτηρίστηκε από δυνατές μονομαχίες, τις οποίες δυσκολεύτηκαν να διαχειριστούν οι διαιτητές. Κάπου στα μέσα του δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι πήρανε το πρώτο τους προβάδισμα στο ματς, το οποίο δεν ξεπέρασε τον έναν πόντο και άμεσα έβρισκε απαντήσεις ο Φίλιππος.

Θρίλερ στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, εκεί όπου υπήρξαν αρκετές εναλλαγές στο σκορ, με τη Γέφυρα να βρίσκεται πίσω στο μεγαλύτερο διάστημα. Κι εκεί που φαινόταν η πλάστιγγα να γέρνει προς την ομάδα της Βεροιας, οι φιλοξενούμενοι πήραν τις ευκαιρίες τους από τη γραμμή των βολών και τρία δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ισοφάρισαν σε 64-64 στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Κάπου εκεί, όμως, ο Φίλιππος αποφάσισε να τελειώσει το ματς και με ρεσιτάλ ευστοχίας στα πρώτα λεπτά πήρε τη διαφορά στο +7. Η Γέφυρα προσπάθησε να ακολουθήσει, ωστόσο δεν μπόρεσε σε καμία φάση της παράτασης με τον Φίλιππο Βέροιας να παίρνει το προβάδισμα στους ημιτελικούς με 1-0 και να έχει την ευκαιρία το Σάββατο (20/4) να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η ΧΑΝΘ ζορίστηκε κόντρα στον Λεύκιππο Ξάνθης, αλλά πήρε τη νίκη στην παράταση με 65-63.

Φίλιππος Βέροιας 77-73 (παρ.) Γέφυρα

Διαιτητές: Γερακίνης-Μαραμής-Παζώλης

Δεκάλεπτα: 22-17, 38-34, 50-47, 64-64 (κ.α.), 77-73 παρ.

Φίλιππος Βέροιας (Κοθράς): Ελευθεριάδης 25 (2), Αποστολίδης 4, Ξενιτίδης 13 (2), Κάτζος 6 (1), Καραγιώργος 8 (2), Φλιάτης 3 (1), Μπένας 14 (1), Μελαδιανός 4.

ΜΓΣ Γέφυρας (Δαδάλας): Χρυσόπουλος 15 (1), Καλαϊτζίδης 7 (1), Φόρογλου 9 (1), Σιώπης 12 (2), Μαλανδρής 5, Βακουφτσής 8 (1), Κελεσίδης 11 (1), Παππάς 4, Λαμπρόπουλος, Στράτος 2.

Ευχαριστήριο της Διοικούσας Επιτροπής

Η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος Μπάσκετ του ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Βέροιας οφείλει ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους εκατοντάδες φιλάθλους που σήμερα, παρόλο που ήταν Τετάρτη, έδωσαν βροντερό παρών στο ΔΑΚ Βικέλας. Η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική και δίχως τη συμπαράσταση του «6ου παίκτη» από τις κερκίδες, η μεγάλη νίκη μπορεί να μην είχε επιτευχθεί.

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς και δίνουμε ραντεβού για το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, το οποίο ελπίζουμε να είναι στην τελική φάση των play-off, αλλά και να χρειαστεί 3ο ματς σε αυτόν τον κύκλο αγώνων, είμαστε σίγουροι ότι πάλι όλοι μαζί θα δώσουμε την ώθηση στους παίκτες μας, ώστε να πάρουν τη μεγάλη πρόκριση!

Πάμε γερά ΦΙΛΙΠΠΑΡΑ!!!