ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 686 φορές

"Υπέταξε" την πρωτοπόρο Χ.Α.Ν.Θ. ο Φίλιππος Βέροιας!

Έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ κι έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης ο Φίλιππος Βέροιας, ο οποίος για τη 17η αγωνιστική της National League 1 φιλοξένησε την πρωτοπόρο ΧΑΝΘ, φτάνοντας σε μια άνετη επικράτηση με 85-70.

Το σύνολο του Ευθύμη Κοθρά πραγματοποίησε την, ίσως, καλύτερη φετινή εμφάνισή του, όντας απόλυτα σταθερό και συγκεντρωμένο από το πρώτο έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Απόδειξη αυτού, το γεγονός ότι σε καμία φάση του αγώνα δεν βρέθηκε να “κυνηγάει” το σκορ!

Η αρχή έγινε στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Φίλιππο να “χτίζει” την πρώτη διαφορά και το σκορ στο 20-15. Σε ανάλογο ρυθμό και η συνέχεια του ημιχρόνου, το οποίο βρήκε την ομάδα της Βέροιας να προηγείται με +6 και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το σκορ στο 48-42 υπέρ της.

Στο δεύτερο μέρος του αγώνα, οι παίκτες του Φιλίππου “πάτησαν το γκάζι” ακόμη περισσότερο και κατάφεραν να διευρύνουν τη διαφορά, φτάνοντάς την σε διψήφια επίπεδα, με το μόνο που απέμενε στην τελική ευθεία να ήταν η κατάλληλη διαχείριση. Και, φυσικά, αυτό έγινε με πολύ αποτελεσματικό τρόπο φτάνοντας στο τελικό σφύριγμα της λήξης με το 85-70 να δίνει στους "ερυθρόλευκους" το ρόζ φύλλο αγώνα, έχοντας 8 διαφορετικούς παίκτες να “βομβαρδίζουν” την αντίπαλη μπασκέτα.

Καταλυτικός στην επίτευξη της νίκης ήταν ο κόσμος που έδωσε βροντερό “παρών” στις κερκίδες του ΔΑΚ “Βικέλας” και με τη στήριξή του γέμισε ψυχολογία τους παίκτες! Αυτή η εικόνα θα πρέπει να είναι ο κανόνας, κι όχι η εξαίρεση, στα εντός έδρας παιχνίδια!

Δεκάλεπτα: 20-15, 48-42, 68-56, 85-70

Διαιτητές: Ταρενίδης, Γεωργούλης, Μπουγλός Π.

Φίλιππος Βέροιας (Κοθράς): Ελευθεριάδης 16, Αποστολίδης 16 (3), Ξενιτίδης 14 (3), Κάτζος 4, Καραγιώργος 9 (2), Φλιάτης 6, Κοτσάνος 15, Μπένας 5, Μελαδιανός.

ΧΑΝΘ (Γκαϊτατζής): Κωστίκας 3, Μαργαριτόπουλος, Αλεμδάρ, Αποστολίδης 11, Μπρόζος 13 (3), Γεωργίου 9 (1), Τουλούπης 7, Κομνιανίδης Ι. 4, Μαλτέζος 7, Ζιάκας 16 (4).