ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 587 φορές

Επέστρεψε στις επιτυχίες ο Φίλιππος Βέροιας!

Για τη 15η αγωνιστική στον 3ο όμιλο της National League 1, ο Φίλιππος Βέροιας φιλοξένησε τον Λεύκιππο Ξάνθης και πραγματοποιώντας μια κυνική εμφάνιση κέρδισε με 62-51 και ζευγάρωσε τις νίκες του κόντρα στην ομάδα της Ξάνθης, γεγονός που θα του είναι χρήσιμο για τη συνέχεια.

Από την αρχή του ματς, φαινόταν ότι το σκορ θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα και επιβεβαιώθηκε στην πορεία, με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν σε καμία περίοδο να πετύχουν πάνω από 20 πόντους. Ο αγώνας κρίθηκε στην άμυνα και εκεί η ομάδα του Ευθύμη Κοθρά ήταν πιο σταθερή, καταφέρνοντας να διατηρεί το προβάδισμά της καθόλη τη διάρκεια του αγώνα.

Στο πρώτο ημίχρονο, Φίλιππος και Λεύκιππος πήγαιναν “σώμα με σώμα”, με τη διαφορά να είναι στο καλάθι και τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 29-27 υπέρ μας.

Στη συνέχεια, ωστόσο, χωρίς να πατήσει και τέρμα το γκάζι, ο Φίλιππος κατάφερε σταδιακά να διευρύνει τη διαφορά, την οποία οι φιλοξενούμενοι έδωσαν μάχη να διατηρήσουν σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό το κατάφεραν μέχρι τα τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, εκεί όπου ευστοχώντας σε κρίσιμα καλάθια και αποδίδοντας εξαιρετικά στην άμυνα, οι αθλητές της Βεροιώτικης ομάδας κατάφεραν να φτάσουν στο +11 και να πάρουν τη νίκη με 62-51.

Φίλιππος Βέροιας 62-51 Λεύκιππος Ξάνθης

Διαιτητές: Τσάνταλη, Κοντογιάννης, Δικταπανίδης

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 29-27, 43-38, 62-51

Φίλιππος Βέροιας (Κοθράς): Ελευθεριάδης 16, Αποστολίδης 8 (2), Ξενιτίδης 9 (3), Κάτζος 8 (2), Καραγιώργος 4, Μπένας 6, Μελαδιανός 6, Κοτσανος 4, Φλιάτης 1.

Λεύκιππος Ξάνθης (Ζαφειρούδης): Καλαμπάκας 12 (3), Κατσαμούρης 13, Χριστοφορίδης, Παλλάκης 2, Μακαρατζής 2, Γιάκουλας 11, Μπουτσακτσή 9, Κουρτίδης 2, Διαμαντής.