ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 617 φορές

Επέστρεψε στις νίκες ο Φίλιππος Βέροιας

Με μια πολύ καλή και σταθερή εμφάνιση, ο Φίλιππος Βέροιας πανηγύρισε τη νίκη στην 11η αγωνιστική της National League 1, όπου και φιλοξένησε στο ΔΑΚ “Βικέλας” του Μακροχωρίου την ΑΕΠΣ Μαχητές επικρατώντας με 81-67.

Ο αγώνας ξεκίνησε πιο ισορροπημένα, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν ένα μικρό προβάδισμα και τον Φίλιππο να ισοφαρίζει πολύ γρήγορα και στη συνέχεια να έχει τον έλεγχο του σκορ.

Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους “ερυθρόλευκους” να προηγούνται στο καλάθι με 15-13, ενώ στους ίδιους ρυθμούς κινήθηκε και η δεύτερη με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια για ημίχρονο με το σκορ στο 31-26 υπέρ του Φιλίππου.

Η μεγάλη διαφορά έγινε στο 3ο δεκάλεπτο, εκεί όπου η Βεροιώτικη ομάδα έκανε επίδειξη δύναμης. Επιθετικά ο Φίλιππος ήταν άκρως αποτελεσματικός, τη στιγμή που αμυντικά είχε μπλοκάρει τον αντίπαλο, αφήνοντάς τον σε ολόκληρη την περίοδο να πετύχει μόλις 9 πόντους. Το επιμέρους 31-9 εκτόξευσε τη διαφορά στους +27 πόντους, η οποία έδωσε την άνεση στον Ευθύμη Κοθρά να διαχειριστεί το ρόστερ του και να δώσει επιπλέον ευκαιρίες στους νεότερους της ομάδας.

Στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο, ο Φίλιππος έριξε τον ρυθμό του παιχνιδιού του, δοκιμάζοντας νέα πράγματα και αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Μαχητές, οι οποίοι βρήκαν ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν κάτι παραπάνω.

Το τελικό 81-67 αφήνει ικανοποιημένο τον Ευθύμη Κοθρά και χαμόγελα στην ομάδα, διατηρώντας την έδρα της αήττητη έως και το 2024, αφού ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς θα δοθεί στη Γέφυρα.

Φίλιππος Βέροιας – Μαχητές Πειραματικό Πεύκων 81-67

Δεκάλεπτα: 15-13, 31-26, 62-35, 81-67

Διαιτητές: Ταρενίδης-Θεοδωρίδης-Νέδογλου

Φίλιππος Βέροιας (Κοθράς): Ελευθεριάδης 12, Αποστολίδης 12(2), Ξενιτίδης 17(1), Κάτζος 12, Καραγιώργος 14(3), Μπένας 2, Κότσανος 5, Μελαδιανός 4, Λάζαρης 3(1), Αμανατίδης.

Μαχητές Πειραματικό Πεύκων (Γεροφώτης-Φωτιάδης): Καλογιαννίδης 13(1), Φλιάτης 7, Νώτης 25, Αμπαράς 2, Γαλανίδης, Κιγμέτογλου 7, Χαραλαμπίδης 4, Τσαρτσάλης 2, Στρυβάκης, Παπασάβογλου 7(1).