ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 667 φορές

Αφιέρωμα της ΕΟΚ στον Φίλιππο Βέροιας και τις ακαδημίες του

Δείτε πώς παρουσιάζεται ο Φίλιππος Βέροιας στο 23ο τεύχος του e-magazine της ΕΟΚ:

Ο Φίλιππος Βέροιας αγωνίζεται φέτος στη National League 1 και παράλληλα διατηρεί πάνω από 300 παιδιά στις ακαδημίες του.

Πριν λίγα χρόνια, το 2020, έφυγε από τη ζωή, εντελώς απροσδόκητα, ένας ξεχωριστός μπασκετάνθρωπος, ο Δημήτρης Γκίμας, προπονητής τότε του Φίλιππου Βέροιας και άλλοτε παίκτης. Οι αρχές του, μαζί με αυτές των συνοδοιπόρων του, στην ιστορική ομάδα της πρωτεύουσας της Ημαθίας, είναι από εκείνη τη «μαύρη μέρα» ο «οδηγός» για να ανεβεί το μπάσκετ στην πόλη και σε όλο το νομό.

«Έχε πίστη και προχώρα», ήταν το «μοτό» του και αυτό ακολουθούν και τώρα οι παράγοντες, ο συνοδοιπόρος του και πρόεδρος, νυν και της ΕΚΑΣΚΕΜ, Ηλίας Λαζός, αλλά και οι προπονητές και όλα τα στελέχη και οι εθελοντές της ομάδας.

Δουλειά και πολύ μεράκι για να αναπτυχθεί ο σύλλογος, γνωστός στο πανελλήνιο ήδη για το χάντμπολ, αλλά και για την διαρκώς σταθερή παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ, από τη Γ’ Εθνική, μέχρι την Α2. Φέτος αγωνίζεται με αξιώσεις στο πρωτάθλημα της National League 1, ενώ παράλληλα διατηρεί μια απ’ τις καλύτερες ακαδημίες της Μακεδονίας, με πάνω από 300 παιδιά όλων των ηλικιών.

Δημήτρης Γκίμας και Λαζός Ηλίας

Η ιστορία

Αριθμώντας 61 χρόνια ζωής (έτος ίδρυσης το 1962), ο ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας, με την αντρική ομάδα να μετράει 6 σεζόν συνολικά αγωνιζόμενη στην Α2 Εθνική κατηγορία και να κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων συμμετοχών στην ενιαία Β´ Εθνική.

Σήμερα, η ομάδα μπάσκετ του Φιλίππου διατηρεί την πολυπληθέστερη ακαδημία μεταξύ όλων των αθλημάτων στον νομό Ημαθίας, αριθμώντας στις τάξεις της περισσότερα από 300 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 5-18 ετών.

Λαζός: «Όσο πιο ψηλά μπορούμε»

Ο πρόεδρος της ΔΕ του τμήματος καλαθοσφαίρισης Λαζός Ηλίας μας αναφέρει σχετικά: «Μετά από 10 και πλέον χρόνια στη διοίκηση της ομάδας, συνεπικουρούμενος από μια ομάδα άξιων συνεργατών κι έχοντας πάντα στο πλευρό μου τον Γιάννη Στεργίου και τη NOVACERT, βρισκόμαστε στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ σε θέματα διοικητικής οργάνωσης και σταθερότητας.

Το αθλητικό μας κολλέγιο, θεμελιωμένο από τον αείμνηστο Δημήτρη Γκίμα και τον συνοδοιπόρο του Χρήστο Μπλατσιώτη, είναι σήμερα μια κοιτίδα έντονης μπασκετικής δραστηριότητας σε καθημερινή βάση στα διαφορά γήπεδα (δυστυχώς όχι αρκετά) της πόλης μας.

Ο τόσο πρόωρος χαμός του Δημήτρη Γκίμα, της ψυχής του Φιλίππου, μας όπλισε όλους με παραπάνω πείσμα και όρεξη, ούτως ώστε να κάνουμε το όνειρό του πραγματικότητα και “έχοντας πίστη να προχωρήσουμε” στην ανάπτυξη του τμήματος όσο πιο ψηλά μπορούμε. Εκτός όλων των άλλων, το τμήμα μας έχει μια έντονη κοινωνική δραστηριότητα, συνεργαζόμενο κατά καιρούς με πλήθος φιλανθρωπικών συλλόγων της πόλης μας και συνδράμοντας με τον τρόπο του, τόσο υλικά όσο και ηθικά, όπου και όπως μπορεί, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους και μας γεμίζει με περαιτέρω ευθύνες».

Κοθράς: «Τριετές πλάνο για τα δικά μας παιδιά»

Ο προπονητής της ομάδας Ευθύμης Κοθράς, σχεδόν πολιτογραφημένος βεροιώτης πλέον, μας μίλησε επίσης: «Είναι πολύ μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να αποτελώ κομμάτι της μπασκετικής αυτής παρέας.

Θεμέλιο αυτής και πιστός θιασώτης της ιδέας ότι “την ιστορία τη γράφουν οι παρέες” υπήρξε ο Δημήτρης Γκίμας, ένας άνθρωπος στον οποίο χρωστάω παρά πολλά.

Είμαι εδώ λοιπόν έχοντας τον δύσκολο ρόλο να μπω στα παπούτσια του και να βοηθήσω από την πλευρά μου να πραγματοποιήσουμε το όραμά του για έναν μεγάλο μπασκετικό Φίλιππο.

Είμαι πολύ τυχερός που συνεργάζομαι εδώ και χρόνια με μια διοικούσα επιτροπή με την οποία μιλάμε την ίδια γλώσσα κι έχουμε εκπονήσει ένα τριετές πλάνο, το οποίο ξεκινάει από κάτω προς τα επάνω, από τις ακαδημίες προς την ανδρική ομάδα κι έχει σκοπό να δημιουργήσει το πλαίσιο το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερα δικά μας παιδιά να στελεχώσουν το ανδρικό τμήμα τα επόμενα χρόνια.

Κάτι το οποίο είναι δύσκολο, ειδικότερα όσο το επίπεδο και οι απαιτήσεις για πρωταθλητισμό ανεβαίνουν. Εύχομαι να παραμείνω εδώ για πολλά ακόμα χρόνια και μαζί με τη διοίκηση να κάνουμε όσα έχουμε ονειρευτεί και σχεδιάσει πραγματικότητα».