ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 3450 φορές

Αλλάζουν όνομα οι Β’ και Γ’ Εθνική

Την εισαγωγή της για τις προκηρύξεις της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου (2023-2024) έκανε το απόγευμα της Τρίτης (13/6) η ΕΟΚ.

Τα κύρια σημεία δεν είναι αλλά από την αλλαγή του ονόματος των Β Εθνικής και Γ Εθνικής σε National League 1 και National League 2, αντίστοιχα, κάτι που γίνεται φυσικά σε συνέχεια της περσινής μετονομασίας της παραδοσιακής Α2 Ανδρών σε Ελίτ Λίγκ.

Από εκεί και πέρα, βάσει του ήδη υπάρχοντος πλάνου για την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, η Ομοσπονδία έκανε με κάθε επισημότητα γνωστό τον αριθμό των ομάδων που θα παίξουν τη μεθεπόμενη χρονιά στους κόσμους των Elite League (16 ομάδες), Β Εθνικής (38 ομάδες σε τρεις ομίλους), Γ Εθνικής (60 ομάδες σε πέντε ομίλους), Α1 Γυναικών (12 ομάδες) και Α2 Γυναικών (28 ομάδες σε δύο ομίλους).

Μπορείτε να δείτε την γενική προκήρυξη με ένα «κλικ» ΕΔΩ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 26/2023 απόφαση του ΔΣ αυτής και τις διατάξεις του Ν.2725/1999 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, του Καταστατικού και των Κανονισμών της, των Προεδρικών Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων που τυχόν ορίζουν ειδικά θέματα, καθώς και των κανονισμών Παιδιάς της FIBA, εκδίδει την παρούσα Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων και Κυπέλλων Ελλάδας Καλαθοσφαίρισης Αγωνιστικής Περιόδου 2023-24.

basketblog.gr