ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 663 φορές

Επτάψυχος ο ΓΑΣ Μελίκη, κέρδισε την παραμονή του στη Γ' Εθνική!

Επτάψυχη η Μελίκη δε μάσησε στην πίεση της ιστορικής ΜΕΝΤ και επικρατώντας μετά από ένα τρομερό ματς με 81-79 στην παράταση κέρδισε για δεύτερη φορά την ομάδα της Θεσσαλονίκης σώζοντας τη σεζόν στον 5ο όμιλο της Γ Εθνικής και ρίχνοντας την ίδια στιγμή τον αντίπαλό της στα τοπικά πρωταθλήματα!

Με τη μάχη της παραμονής και το τελευταίο διαθέσιμο εισιτήριο για την Γ Εθνική της νέας σεζόν να είναι προ των πυλών, οι δύο ομάδες ήταν ήδη από την αρχή του αγώνα πολύ κοντά στο σκορ σε ένα ματς όπου δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο ποιοτικά (66 κοινοί πόντοι στο πρώτο μέρος) αλλά ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον και… ντερμπάτο από την αρχή μέχρι και το τέλος με φόντο φυσικά τη σωτηρία. Η Μελίκη έστω και οριακά όμως, πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στον πίνακα του σκορ με 33-30 έχοντας δεχθεί μόλις 14 και 16 πόντους, αντίστοιχα, ανά περίοδο μέχρι στιγμής.

Αυτό της το προβάδισμα ωστόσο δεν άντεξε μέχρι και το πέρας και της 3ης περιόδου, όταν σε ένα δεκάλεπτο με υψηλότερο ρυθμό και επιθετική αποτελεσματικότητα η ΜΕΝΤ έφερε τούμπα τη μάχη στον πίνακα του σκορ περνώντας εκείνη μπροστά τώρα με 53-54 στο 30′.

Όλα θα πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι τέλους μάλιστα, με τους γηπεδούχους όμως να επιβιώνουν στην παράταση και με την 5η τους νίκη σε ισάριθμα ματς στη φετινή διαδικασία των Playouts έσωσαν τη σεζόν και ανανέωσαν το ραντεβού τους με τις εθνικές κατηγορίες για ακόμα τουλάχιστον μια χρονιά αποφεύγοντας τον back to back υποβιβασμό μετά και τον προ μηνών από τον κόσμο του Βορρά της Β Εθνικής.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 33-30, 53-54, 70-70
Η παράταση: 81-79

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής (30/4):

Playouts

Μελίκη – ΜΕΝΤ 81-79 παρ. (3-1)

Αναλυτικά τα ζευγάρια (σκορ σειράς):

Playoffs

Α’ Φάση

(1) Αρετσού Καλαμαριάς – Ιωνικός (3-1)
(2) ΚούΠα Κιλκίς – Όλυμπος (3-2)

Β’ Φάση

Αρετσού Καλαμαριάς – ΚούΠα Κιλκίς (3-0)

Playouts

Α’ Φάση

(1) ΜΕΝΤ
(2) Καστοριά – ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας (3-1)
(3) Πιερικός Αρχέλαος – Άθλος Αλεξάνδρειας (3-0)
(4) Μελίκη – Εθνικός Κοζάνης (3-2)

Β’ Φάση

ΜΕΝΤ – Μελίκη (1-3)
Καστοριά – Πιερικός Αρχέλαος (3-0)

πηγή: basketblog.gr