ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 946 φορές

Κλήρωση Παγκοσμίου Κυπέλλου: Κόντρα στις ΗΠΑ η Εθνική, οι υπόλοιποι αντίπαλοι και οι διασταυρώσεις

Η προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ θα ξεκινήσει από τη Μανίλα (Φιλιππίνες), με τα εμπόδια να είναι υψηλά από πολύ νωρίς. Κι αυτό γιατί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στη φάση των ομίλων.

Η Νέα Ζηλανδία και η Ιορδανία είναι οι άλλες δύο αντίπαλοι της "γαλανόλευκης" στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα, που έπεσε στον 3ο όμιλο, εφόσον περάσει στη β' φάση των ομίλων θα διασταυρωθεί με τον 4ο όμιλο, στον οποίο βρίσκονται η Λιθουανία, το Μαυροβούνιο, το Μεξικό και η Αίγυπτος.

Παρεμπιπτόντως, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ σε φιλικό παιχνίδι μόλις μια βδομάδα πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Διεθνές Τουρνουά του Άμπου Ντάμπι. Η φιλική αναμέτρηση έχει οριστεί για τις 18 Αυγούστου.

Το "παρών" στην κλήρωση έδωσαν ο Βαγγέλης Λιόλιος (Πρόεδρος), ο Νίκος Ζήσης (GM της Εθνικής Ανδρών) και ο Ντίνος Σβερκούνος (Γενικός Διευθυντής).

Το σύστημα διεξαγωγής

- Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 θα φιλοξενηθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία το διάστημα 25 Αυγούστου - 10 Σεπτεμβρίου.

- Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε 8 ομίλους των 4 ομάδων με βάση τα κριτήρια που αναλύθηκαν.

- Από την πρώτη φάση θα προκριθούν οι δύο πρώτες κάθε ομίλου στην δεύτερη φάση των ομίλων (συνολικά 16 ομάδες), που διασταυρώνονται ως εξής:

Ο 1ος όμιλος με τον 2ο όμιλο

Ο 3ος όμιλος με τον 4ο όμιλο

Ο 5ος όμιλος με τον 6ο όμιλο

Ο 7ος όμιλος με τον 8ο όμιλο

Οι δύο πρώτες ομάδες των τεσσάρων νέων ομίλων που θα δημιουργηθούν, θα προκριθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου έκτοτε θα ισχύει η λογική των νοκ - άουτ αγώνων.

Η τελική φάση θα φιλοξενηθεί στις Φιλιππίνες.

πηγή: filathlos.gr