ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 3888 φορές

Στην 8η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων ο Ζαφειράκης Νάουσας

Στο παιχνίδι για τις θέσεις 7-8 της Τελικής Φάσης του 50ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων ΟΠΑΠ, που διεξάγεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας, το Ηράκλειο επικράτησε με 68-57 του Ζαφειράκη Νάουσας κατακτώντας την έβδομη θέση στην τελική κατάταξη.

Η ομάδα της Νάουσας προηγήθηκε με 11-4 (4:39 πριν το τέλος της περιόδου με καλάθι του Δημήτρη Μπιλιούρη). Το Ηράκλειο όμως έκανε το δικό του σερί και βρέθηκε μπροστά με 15-13 καθώς οι παίκτες του Ζαφειράκη επηρεάστηκαν και από τον τραυματισμό του Καφετζή στα τέλη του δεκαλέπτου.

Οι δύο ομάδες εναλλασσόταν στη πρωτοπορία στο σκορ, μέχρι το 36ο λεπτό, όταν  το Ηράκλειο προηγήθηκε με 58-51 (με βολή του Κατσούρρι). Οι Κρητικοί πήραν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (68-57 με τρίποντο του Μακράκη, 1:32 πριν το τέλος) «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη.  

Δεκάλεπτα: 13-15, 36-35, 46-47, 57-68  

Διαιτητές: Ξέρας-Λιόνας-Γιατρόπουλος  

Ζαφειράκης Νάουσας (Μυλωνάς-Τούφας): Τσανέ, Κολτσιάκης 2, Πουρλίδας Β. 16(3), Σμέρνος Δ. 4, Σμέρνος Β., Τσίλης,  Πουρλίδας Δ. 2, Παπαπέσιος 2, Δημάκας 20, Μπιλιούρης Δ. 11(1), Μπιλιούρης Α., Καφετζής.   

Ηράκλειο (Μακράκης): Σπινθουράκης 2, Τζώρτζης 3(1), Κανατάκης 8(1), Μαρτίνα 8, Γενιτσαρίδης 14(2), Σαραντουλάκης, Μακράκης 3(1), Σαβουλίδης 4, Κουγιουμτζής 5, Μηλαθιανάκης 2, Κατσούρρι 19(1).  

*Μετά το τέλος του αγώνα το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, Λάμπρος Τάκης, απένειμε τα αναμνηστικά συμμετοχής στις δύο ομάδες.    

Για να δείτε τα στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ

Δείτε φωτογραφίες από το παιχνίδι εδώ

Παρακολουθείστε το βίντεο του αγώνα 

Δηλώσεις

Ζήνων Μυλωνάς (προπονητής Ζαφειράκης Νάουσας): «Το σημερινό παιχνίδι θέλαμε να το κερδίσουμε. Το παλέψαμε μέχρι τη τελευταία στιγμή. Λίγο τα φάουλ, λίγο οι κακές επιλογές μας δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα που ήταν η νίκη. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα και στους παίκτες μου, που έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν αυτές τις πέντε μέρες και όλη την προηγούμενη χρονιά για να βρεθούμε εδώ. Ήταν πραγματικά μια γιορτή, πολύ ωραία ατμόσφαιρα, πολύ ωραία γήπεδα και νομίζω ότι θα μας μείνει αξέχαστο αυτό που περάσαμε αυτές τις πέντε μέρες και όλα όσα κάναμε ως ομάδα. Ευχαριστούμε και την ΕΟΚ και ελπίζω να τα ξαναπούμε σε μελλοντικές διοργανώσεις».    

Δημήτρης Σμέρνος (αθλητής Ζαφειράκη Νάουσας): «Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε τους πέντε συνεχόμενους αγώνες και την κούραση. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την προσπάθεια που έκανε ανεξάρτητα από τη θέση που καταλάβαμε. Είμαστε πολύ υπερήφανοι και για την προσπάθεια όλης της χρονιάς. Σίγουρα αυτή θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Καλή συνέχεια σε όλες τις ομάδες». 

Γιώργος Μακράκης (προπονητής Ηράκλειο): «Είμαστε για άλλη μια χρονιά εδώ. Περάσαμε πάλι ένα ταξίδι φέτος με πολύ κούραση και πολύ δουλειά για τα παιδιά. Κέρδισαν πάρα πολλές εμπειρίες που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή. Το καλό από αυτή τη φουρνιά είναι ότι έχουμε τρία πεντάρια, άρα σχεδόν είναι η ίδια ομάδα για την επόμενη χρονιά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε με πολύ δυνατές ομάδες για να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Είναι έτσι το τουρνουά όπου οι λεπτομέρειες μπορούν να σε φέρουν ψηλά ή χαμηλά. Εμείς για άλλη μια χρονιά είχαμε τη δυνατότητα να κοντράρουμε όλα τα παιχνίδια, άσχετα με τις διαφορές, τη νίκη ή την ήττα. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά έχουν μια εικόνα μπροστά τους, γιατί εδώ είναι οι καλύτεροι αθλητές από όλη την Ελλάδα. Αυτή την εικόνα θέλαμε να δώσουμε στα παιδιά, αυτός είναι ο στόχος όταν έρχονται τα πανελλήνια. Το ζητούμενο απ΄ όλη αυτή τη διαδικασία είναι να υπάρχει συνέπεια και διάρκεια. Όχι να τελειώσουν σαν έφηβοι και να πεταχτούν σε μια γωνιά του πάγκου, αλλά να έχουν ευκαιρίες για να στελεχώσουν τις ομάδες του ελληνικού μπάσκετ. Αυτό είναι το ζητούμενο του αναπτυξιακού μπάσκετ, να βγάζουμε αθλητές για να στελεχώνουν τις ανδρικές ομάδες. Δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν είναι καλά. Πολλά παιδιά σταματάνε τον αθλητισμό και το μπάσκετ και πολλά παιδιά που θέλουν να συνεχίσουν στις ανδρικές ομάδες τους αφήνουμε λίγο πίσω. Είναι χρέος όλων μας, σωματείων, προπονητών, ομοσπονδίας να το δούμε αυτό και να έχουν συνέχεια και να δίνουμε κίνητρα σε αυτά τα παιδιά. Ευχαριστούμε τη Λάρισα. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και στην ΕΟΚ για τη διοργάνωση».