ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 531 φορές

Προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ο Φίλιππος!

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Κύπελλο Ελλάδος η ομάδα μπάσκετ του Φιλίππου Βέροιας.

Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν ανώτεροι και επικράτησαν δίκαια του Πρωτέα Γρεβενών στην γειτονική πόλη με σκορ 56-62, πανηγυρίζοντας την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του θεσμού.

Με τις δύο ομάδες να βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας τους και με τα πόδια των περισσότερων αθλητών να είναι “βαριά”, το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και με μικρές διακυμάνσεις στο σκορ.

Κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, η βεροιωτικη ομάδα πήρε ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο έφτασε μέχρι και τους δέκα πόντους και κατάφερε με σχετική ευκολία να το κρατήσει μέχρι το τέλος του αγώνα παρά την πίεση των γηπεδούχων.

Η αναμέτρηση αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ευθύμη Κοθρά να τεστάρει την ετοιμότητα όλων των παικτών του σε ένα επίσημο παιχνίδι.

Επόμενος αγώνας για το Κύπελλο την Τετάρτη 12/10 εντός έδρας με την ομάδα του ΓΣ Ελευθερούπολης, που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Μέχρι τότε μεσολαβεί μια σειρά φιλικών αγώνων, το 2ο τουρνουά στη μνήμη του Δημήτρη Γκίμα και φυσικά η έναρξη του πρωταθλήματος στις 8/10 με τον Βίκο Ιωαννίνων στη Βέροια.

Διαιτητές: Δέλλας, Καντερές, Βασιλόπουλος

Δεκάλεπτα: 14-15, 27-32, 41-51, 56-62

Πρωτέας Γρεβενών (Χασιώτης): Κεραμάρης 6, Μόρας 12, Κλωνάρας 2, Παλάσκας 4, Τσανίδης 2, Καραγιάννης, Μαραβέγιας 23, Κουρέπης 2, Κατιρτζίδης 4.

Φίλιππος Βέροιας (Κοθράς): Νικάι, Κάτζος 2, Ελευθεριάδης 13 (1), Κωνσταντινίδης 9, Δημαλής, Ιγγλέζος, Λαζός, Αποστολίδης 18 (4), Ξενιτίδης 11 (1), Μπένας 9 (1).